Japan upozorava Facebook

Japan 2 - Japan upozorava Facebook

Japanska vlada pritišće Facebook po pitanju unaprjeđenja zaštite podataka korisnika ove društvene mreže koju u svijetu koristi više od 2,2 milijarde ljudi.

Facebooku je zahtjev stigao iz japanske komisije za zaštitu osobnih podataka koja je istraživala nedavno curenje podataka iz Cambridge Analytice, a ustanovljeno je kako je samo u Japanu došlo do povrede prava 100.000 osoba, dok je najnoviji cyber napad iz listopada 2018. na Facebook također utjecao na korisnike Facebooka – zahvaćeno je 29 milijuna korisničkih računa (u prvom trenutku je bilo prijavljeno 50 milijuna korisnika).

Japan 1 - Japan upozorava FacebookIpak, zahtjev japanske vlade nije za Facebook pravno obvezujući, nisu predviđene nikakve sankcije niti kazne za Facebook ukoliko se ogluši o zahtjev, ali nedavno curenje podataka od čak 87 milijuna korisnika preko Cambridge Analytice sve više otvara pitanja sigurnosti ove društvene mreže.

Japanci od Facebooka traže više otvorenosti i transparentnosti što se tiče sigurnosnih pitanja, povećanje nadzora izvan same kompanije te više komunikacije s regulatorima što se tiče povećavanja sigurnosti.

Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Shvaćam | Zatvori