Lijepa gesta: Tele2 donirao dronove vatrogasnim društvima

DRONacija 2018 2 - Lijepa gesta: Tele2 donirao dronove vatrogasnim društvima

Dronove će dobiti Javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ploča, Vukovara, Orebića i Đakova.

Kroz projekt DRONacija mobilni operator Tele2 nastavlja sa svojim dobrotvornim radom: umjesto kupovine božićnih poklona partnerima, novac se usmjerava dobrovoljnim vatrogasnim društvima donirajući im prijeko potrebne dronove uz koje će vatrogascima biti olakšana borba s nemilosrdnom prirodom. Olakšat će im se rad, ali i svima nama pružiti sigurnost i miran san.

Dronovi će biti izuzetno korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije i pružanje Wi-Fi komunikacijskih kanala osoblju na kopnu. Na neka mjesta na koja bi vatrogascima trebalo i više od pola sata, dron stiže za svega nekoliko minuta.

Zahvaljujemo se još jednom Tele2 što je prepoznao važnost našega zanimanja i odabrali nas za ovu vrijednu donaciju. Dron će nam uvelike pomoći prilikom naših budućih intervencija, nadzora požarišta te pretrage prostora kod nestalih i nastradalih osoba. Pošto se Vukovar nalazi u pograničnom području blizu Dunava primjena samoga drona će biti na dnevnoj bazi, poručio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društvo Vukovar Stjepan Draganić.

Dron doniran od strane Tele2 vrijedan je i koristan dodatak našoj vatrogasnoj postrojbi. Kao najveća i najzaposlenija vatrogasna postrojba u Republici Hrvatskoj svakako ćemo ga koristiti pri našim hitnim intervencijama. Mogućnost rada s termalnom kamerom je vrlo korisna i može se koristiti pri, nažalost, svakodnevnim požarima u Zagrebu, ali i ostalim akcijama spašavanja, zaključio je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba prilikom uručenja donacije.

DRONacija 2018 - Lijepa gesta: Tele2 donirao dronove vatrogasnim društvima

Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Shvaćam | Zatvori