Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio

Museomix Zagreb 2018 10 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio

Museomix Zagreb 2018 održan u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu okupio je kreativce koji su uz pomoć različitih komponenti i 3D printera izradili zanimljive kreativne uratke inspirirane muzejskom kolekcijom.

Zagreb je po prvi put ugostio Museomix, međunarodni muzejski hackaton. Prvo izdanje Museomix Zagreb 2018 privuklo je i našu pozornost jer se uz zanimljivo izrađenu maketu zrakoplova na jednom od stolova, nakon tri dana rada, pojavio i svojevrsni mobitel. Ipak, ne radi se o mobitelu nego o kreativnom projektu kroz koji možemo vidjeti koje je sve uređaje kroz povijest mobitel zamijenio. Prototip, kojeg možete vidjeti u video filmu, ostaje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. U nastavku naše novosti kroz fotografije s lica mjesta pogledajte kako se razvijao projekt.

Museomix Zagreb 2018 4 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio

Museomix Zagreb 2018 3 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio

Museomix Zagreb 2018 6 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio

Museomix Zagreb 2018 5 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenioMuseomix Zagreb 2018 2 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenioMuseomix Zagreb 2018 9 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio

Museomix Zagreb 2018 1 - Muzejski hackathon: pogledajte što je sve mobitel zamijenio