Vedran Zrilić obilježio i 102. rođendan Mazde

blank

Sunce koje izlazi iznad Japana, zemlje izlazećeg sunca, svojom je vedrinom obasjalo desetke Mazdinih automobila

I u Japanu su sigurno ponosni na Vedrana Zrilića i hrvatsku Udrugu ljubitelja Mazda automobila. Zagreb je na jedan dan dobio Mazda muzej kakvim bi se ponosili i u Japanu, domovini Mazde. Samo nekoliko sati od zatvaranja stotina hrvatskih muzeja u Noći muzeja, u Zagrebu je otvoren jedan novi muzej, barem na jedan dan.

Vedran Zrilić i Vedranova sestra Josipa Kunek su, uz nazočnost oca Šime iz stare generacije auto-obrtnika, u sjedištu Zoom-zoom auta u Zagrebu okupili na desetke izuzetno vrijednih i posebnih edicija Mazdinih modela automobila kakvi se rijetko mogu vidjeti na hrvatskim i europskim prometnicama.

blank

Mazda 1200
Mazda 1200

blank

blank

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, organiziran je događaj na kojem smo uživali u najstarijoj Mazdi u Hrvatskoj – u model 1200 iz 1969. godine sjela je i Zita Lepen, kćerka poznatog umjetnika svjetskog glasa Stephana Lupina. Pridružio joj se i Vedran, a svojom je ljepotom Zita zasjenila i crveni model Mazda RX-7, najbržu Mazdu u Hrvatskoj, a po mnogima i najljepšu.

Zita Lepen
Zita Lepen

Posebno mjesto u srcima “Mazdaša” zauzimaju modeli RX-8, 323 GTR Turbo, popularne Miate (MX-5), 323F, a prva generacija Miate i “aviona” iz 90-ih godina 323F upriličili su show sa svojim pop-up svjetlima, što možete vidjeti u video filmu.

Prije dvije godine Vedran je kupio i prvu električnu Mazdu MX-30 koja je obilježila 100. godina Mazde (bio je prvi kupac u Hrvatskoj). Za 100-ti rođendan Mazda je u prodaju pustila i specijalnu ediciju CX-5. Pogledajte kako je bilo na 100-tom rođendanu Mazde, a zatim i na 101-tom rođendanu Mazde, također u organizaciji Vedrana Zrilića.

Josipa Kunek uz Mazdu CX-5 100th Anniversary
Josipa Kunek uz Mazdu CX-5 100th Anniversary

blank

Vedranu je cilj bio okupiti što veći broj crvenih i bijelih Mazdi, s asocijacijom na crvenu i bijelu boju na japanskoj zastavi te na crveno-bijelu šahovnicu na hrvatskoj zastavi. Dugi niz godina Zrilić svoju ljubav prema Japanu pokazuje skupljanjem različitih predmeta iz japanske kulture.

blank

Šime Strikoman i Stephan Lupino
Šime Strikoman i Stephan Lupino

Uz Lupina, na Mazdin rođendan stigli su Goran Francetić, vozač utrka INA Delta Rally, zatim Šime Strikoman (još uvijek ne može snimiti milenijsku fotografiju sa stotinu Mazdinih modela, zbog epidemioloških mjera). Mnogo poznatih nije moglo doći zbog koronavirusa, ali će se svake godine Mazdinim rođendanima posvetiti još više pozornosti, obećaje Vedran koji je još uvijek u potrazi za prostorom za Mazda muzej koji će on osmisliti u stilu kao hram Mazde, uz obilježja ahitekture Japana uz bonsai drvca i dobrodošlicu gejši.

blank

Mazda MX-5 (ND)
Mazda MX-5 (ND)

blank

Mazda RX-7
Mazda RX-7

blank

Mazda MX-5 (NA) & Mazda 323F
Mazda MX-5 (NA) & Mazda 323F

blankblankblank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Vedran, Zita i Lupino
Vedran, Zita i Lupino

blank

blank

blank

blank