Hrvatski IBM-ovi stručnjaci pružat će napredne usluge korisnicima širom svijeta

blank

IBM je u Hrvatskoj, u Zagrebu i Varaždinu, osnovao Digital Excellence Hub

Kako bi korisnici širom svijeta preoblikovali i unaprijedili svoje poslovanje u vremenu digitalne ere pomoći će im Digital Excellence Hub kojeg je IBM upravo otvorio u Hrvatskoj. Usluge IBM iX Studio Zagreb i IBM iX Studio Varaždin koristit će i hrvatske tvrtke poput A1 Hrvatska.

Smješten na dvije lokacije, obuhvaćat će dva IBM iX studija u Zagrebu i Varaždinu koje je tijekom protekle četiri godine otvorila tvrtka ecx.io, članica IBM-ove iX obitelji. IBM iX jedna je od najvećih digitalnih agencija na svijetu s globalnom mrežom s više od 17. 000 zaposlenika u 57 studija širom svijeta. Digital Excellence Hub u Hrvatskoj zapošljava više od 100 programera, dizajnera i digitalnih stručnjaka.

Helmut Nachbauer, direktor ecx.io
Helmut Nachbauer, direktor ecx.io

Na otvaranju u Zagrebu istaknuta je želja za suradnjom s lokalnim klijentima, sveučilištima, vladom i različitim kategorijama djelatnika u budućnosti. Kroz IBM Garage tijekom pet godina surađuju s Volkswagenom u razvoju digitalnih mobilnih servisa i novih biznis modela.

Digital Excellence Hub predstavlja važno mjesto za naše korisnike gdje tvrtke iz različitih industrijskih grana mogu dobiti na jednom mjestu znanja, vještine i rješenja koja su im potrebna za digitalnu transformaciju poslovanja, stvaranje inovacija te naprednog korisničkog iskustva“, rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska i nastavio: „IBM je prisutan u Hrvatskoj proteklih 25 godina i svojim aktivnostima i inicijativama sudjelovao je u tehnološkom razvoju zemlje. Vjerujemo kako ćemo i na ovaj način pomoći u razvoju vještina potrebnih za zanimanja budućnosti.

Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska
Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju iz ureda u Zagrebu i Varaždinu radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain te će koristiti metodologije i koncepte poput Agile Working-a, IBM Design Thinking-a kako bi pomogli organizacijama u stvaranju naprednog digitalnog korisničkog iskustva i dobivanju konkurentske prednosti.

IBM iX razvija sustave nove generacije za digitalni marketing i e-commerce te u svom radu usko surađuje sa svojim tehnološkim partnerima Adobe i SAP s kojima imaju veliki broj globalnih partnera te certificiranih zaposlenika.

IBM iX timovi uspješno surađuju na brojnim projektima digitalne transformacije poslovanja s tvrtkama iz različitih industrija poput:

– Fressnapf, vodeći brend opreme za kućne ljubimce u Europi, udružio se s IBM iX-om kako bi se digitalno povezao s ljubiteljima kućnih ljubimaca. Tako je tvrtka je povezala svoj online svijet s fizičkim podružnicama Fressnapfa. Tvrtka je odabrala IBM Cloud kao tehnološku platformu za brži razvoj i veću produktivnost te IBM Garage metodologiju za izgradnju poslovnog modela orijentiranog na korisnika koji je uključen u proces rada i razvoja od samog početka.

– U Hrvatskoj, IBM surađuje s operaterom A1 Hrvatska na projektima unaprjeđenja ključnih servisa te aktivnostima vezanim uz digitalnu transformaciju poslovanja. Projekti i aktivnosti uključuju proširenje i nadogradnju infrastrukturne platforme za isporuku kritičnih servisa poslovanja te IBM-ove iX savjetodavne usluge i koncepte poput Enterprise Design Thinking-a i Agile kognitivnih usluga namijenjenih stvaranju inovacija i novih digitalnih iskustva za više od 2 milijuna korisnika tvrtke A1 Hrvatska koje se nude putem mobilnih i fiksnih usluga, televizije, digitalnih platformi te ICT rješenja.

Darko Horvat, ministar gospodarstva
Darko Horvat, ministar gospodarstva

Digital Excellence Hub Croatia nudi mogućnosti zapošljavanja za IT talente na hrvatskom tržištu rada. Moderni uredi stvaraju okruženje za inovativan rad i omogućavaju pozitivnu radnu
atmosferu.

IBM je američka tvrtka osnovana 1888. godine. Kao korporacija pod nazivom Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) poznati su od 1911. godine, naziv International Business Machines uslijedio je promjenom u 1924. godini, a smatraju se pionirom u razvoju računarstva i informacijskih tehnologija.