IFA 2019: novi Samsung A90 5G

blank

U Berlinu je Samsung upravo najavio novi Galaxy A90 5G, a objavljena je i prodaja Galaxy Fold uređaja nakon prethodne odgode

Ovaj mjesec kreće prodaja Galaxy Folda, obznanio je Benjamin Brown, direktor marketinga Samsung Europe na Samsungovoj press konferenciji u Berlinu netom prije početka IFA sajma.

U Berlinu smo upravo saznali i za četvrti Samsungov 5G pametni telefon, nakon Galaxy Fold 5G, Galaxy S10+ 5G, Note10+. Bit će to A90 5G, telefon s Infinity-U ekranom od 6,7 inča u Super AMOLED tehnologiji.

blank

Nicole Ng je najavila Galaxy A90 5G u crnoj i bijeloj boji, uz prednju kameru od 32 megapiksela i f/2.0 dok se straga nalze kamere od 5, 48 i 8 megapiksela, smještena jedna ispod druge. Samsung Knox je također integriran u A90 5G, a prodaja u Europi kreće već u listopadu 2019. po cijeni od 749 eura.

blank

Preklopni Samsung Galaxy Fold 5G ovih dana kreće s prodajom u Južnoj Koreji, a zatim od 18. rujna 2019. i u nekoliko europskih zemlja – Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, a zatim slijedi SAD.

blank

Na iFA sajmu Samsung je predstavio zanimljiv uređaj AirDresser koji će garderobu, dok se nalazi na vješalici, očistiti od prašine i raznih mirisa, i iznutra i izvana.

Novi Powerstick Jet čistač je također novost koju nam je Samsung predstavio u Berlinu. Vakuumski čistač kroz pet filtera pročistit će prašinu prilikom usisavanja, a za rad se koristi baterija.

blank

Nathan Sheffield, direktor TV/AV u Samsung Europe rekao nam je kako imaju čak 200 posto rast prodaje televizora u ovoj godini. 11.000 televizora prodaju svaki dan, 8K je sljedeći fokus, a raste i broj dostupnih 8K sadržaja. Najavljeno je kako će se sljedeće Olimpijske igre 2020 prenositi u 8K.

Inače, 60% prodanih televizora iznad 75 inča su Samsungovi, dok se u 2020. godini u svijetu očekuje čak 2.800.000 prodanih televizora.

blank

U CityCube u Berlinu vidjeli smo i Jacinta Rocu iz Rakuten TV koji je pričao o suradnji s Samsungom. Nadalje, Samsung televizori rade s Amazon Alexa, s Apple Tv uslugom i sadržajima s iOS uređaja spojenima na Samsung TV.
38 posto milenijalaca želi probati recepte koje gledaju na televiziji.