Još jedan udarac Huaweiju vezan uz 5G mrežu

blank

Britanska vlada zabranila je tamošnjim telekomunikacijskim operatorima kupovinu opreme od Huaweija. Donosimo reakciju iz Huaweija

Uslijed odluke britanske vlade o zabrani teleoperatorima kupovine antena i sve opreme za 5G mrežu koju proizvodi Huawei, Huawei nam je poslao svoju reakciju:

“Ova razočaravajuća odluka je loša vijest za sve koji u Velikoj Britaniji imaju mobilni telefon. Odluka će rezultirati usporavanjem digitalizacije u Ujedinjenom Kraljevstvu, povećanjem računa i produbljivanjem digitalnog jaza. Umjesto ubrzavanja, vladina će odluka usporiti digitalizaciju i pozivamo ih da je još jednom razmotre. Sigurni smo da nova američka ograničenja ne bi utjecala na sigurnost proizvoda koje isporučujemo u UK-u.

Nažalost, naša budućnost u Ujedinjenom Kraljevstvu postala je predmet politiziranja, ovdje se radi o američkoj trgovinskoj politici, a ne o sigurnosti. Tijekom posljednjih 20 godina, Huawei se fokusirao na izgradnju bolje povezanog Ujedinjenog Kraljevstva. Kao odgovorno poduzeće, nastavit ćemo podržavati naše kupce, kao i uvijek do sada.

Provest ćemo detaljan pregled onoga što današnja najava znači za naše poslovanje ovdje i surađivat ćemo s vladom Velike Britanije kako bismo shvatili na koji način možemo nastaviti pridonositi bolje povezanom Ujedinjenom Kraljevstvu“, istaknuo je Edward Brewster, glasnogovornik Huaweija Velika Britanija.