Ovo optički napredno staklo najotpornije je na ogrebotine do sada

blank

Staklo Corning Gorilla Armor koriste najnoviji Samsungovi Galaxy telefoni, a karakterizira ga izuzetna izdržljivost i jasnoća

Samsung Electronics i Corning Incorporated surađuju 50 godina, što je uz inovativne materijale za zaslone omogućilo optički najnaprednije staklo otporno na ogrebotine koje se nalazi isključivo na modelu Galaxy S24 Ultra.

Po prvi put tvrtke nas vode iza kulisa i omogućavaju pogled na tehnološku preciznost i naprednu izradu koje se koriste za proizvodnju ovog nevjerojatnog materijala. Corning Gorilla Armor oslanja se na iznimno precizan proces nanošenja slojeva kako bi postigao svoja izvanredna svojstva protiv refleksije.

blank blank

Slojevi se nanose nanometarskom preciznošću, tanjom od ljudske vlasi, na staklenu površinu. Rezultat je jedinstven materijal zaslona, koji smanjuje odsjaj do čak 75 posto, poboljšavajući čitljivost i umanjujući refleksiju zaslona, u gotovo svakom okruženju. To znači da jarko sunce ili snažno ambijentalno osvjetljenje ne utječu na korisničko iskustvo Galaxy S24 Ultra.

Tehnološki proces nanošenja slojeva, uključuje i izdržljivi sloj za zaštitu od mikro-ogrebotina koje se mogu pojaviti tijekom svakodnevne upotrebe i nakupiti tijekom vremena, kao što je npr. prilikom nošenja telefona u ruksaku ili torbi ili džepu hlača u kojem se zametne i poneka druga sitnica.

blank

U laboratorijskim uvjetima tvrtke Corning Gorila Armor pokazao se više od četiri puta otpornijim na ogrebotine, u odnosu na konkurentska aluminosilikatna zaštitna stakla. Kako bi sve to bilo moguće tvrtka je uvela sustave vakuumskog taloženja u ultra-čistom okruženju, istom tehnološkom procesu kakav se koristi u proizvodnji poluvodiča.

Tvrtke Corning i Samsung omogućile su ekskluzivan pogled na svijet inovacija, tijekom proizvodnje novog Corning Gorilla Armor stakla.