Sjeli smo u Ford Mustang Bullitt

blank

Ženevski auto salon jedan je od najbitnijih automobilskih sajmova u svijetu, a dan prije otvorenja u Ženevi smo prisustvovali predstavljanju novog Forda Mustanga Bullitt, u društvu sina Stevea McQueena

50 godina od snimanja poznatog filmskog hita Bullitt u kojem Steve McQueen vozi zeleni Mustang GT 390, a na posebno organiziranom predstavljanju za mali broj automobilskih novinara iz cijelog svijeta, noć prije otvaranja Ženevskog auto salona 2018. Ford je u Ženevi predstavio Mustang Bullitt.

Steven Chadwick McQueen, Krunoslav Ćosić i Chad McQueen
Steven Chadwick McQueen, Krunoslav Ćosić i Chad McQueen

Na predstavljanju novog Mustanga s V8 5.0 benzinskim motorom snage 464 KS i 526 Nm okretnog momenta su, uz nas osobno, sudjelovali i sin legendarnog Stevea McQueena, Chad McQueen, te Steveovih dvoje unuka. Mustanga je ispred nas dovezao unuk Steven Chadwick McQueen, a na suvozačkom mjestu sjedila je unuka. Bio je to poseban trenutak, za pamćenje do kraja života, a možete ga vidjeti u video filmu:

Sljedeći dan, 6. ožujka 2018. godine, ponovo smo se “družili” s novim Mustangom koji u posebnom izdanju Bullitt u dvije boje – u Shadow crnoj boji i u klasičnoj Dark Highland zelenoj, na ljeto 2018. kreće u prodaju na europskim tržištima. Kamera kolega s web portala Carwow ulovila nas je upravo u trenutku dok sjedimo u Fordu Mustangu Bullitt (vrijeme: 3:10 minuta):

 

 

O novostima koje donosi novi Ford Mustang Bullitt te kako je išao razvoj automobila ispričao nam je, u samom Mustangu, inženjer Karl Wissman, kojeg možete vidjeti na sljedećim fotografijama, a donosimo i fotografiju Mustanga 1968. iz filma Bullitt.

Karl Wissman i Krunoslav Ćosić
Karl Wissman i Krunoslav Ćosić

blank

Ford Mustang 1968.
Ford Mustang 1968.