6 videa, 6 novih Samsungovih uređaja iz Londona

blank

Iako su predstavljeni prije nekoliko dana, novi Samsung telefoni, satovi i slušalice i dalje privlače našu pozornost

Prema podacima agencije Omdia, u 2021. godini isporučeno je 9 milijuna sklopivih jedinica, što je 309 posto više u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Samsung dominira sektorom, uz isporuku ukupno 10 milijuna jedinica. Samsung je na sklopivim uređajima, sa savitljivim ekranima, radio osam godina. Donosimo scene koje smo snimili u Londonu, na ekskluzivnom predstavljanju Samsung Unpacked 2022.

Samsung je u Londonu nedavno predstavio pet odnosno šest novih uređaja: Samsung Galaxy Z Flip4, Samsung Galaxy Z Fold4, Samsung Galaxy Watch5 u veličinama od 40 mm i 44 m, Samsung Galaxy Watch5 Pro te Samsung Galaxy Buds2 Pro.

Samsung Galaxy Z Flip4

blank

blank

Najnoviji Flip ima kompaktan preklopni dizajn koji nudi jedinstvena iskustva koja nisu dostupna na drugim pametnim telefonima. Jedna od tih jedinstvenih značajki je FlexCam, razvijen u partnerstvu s Meta Platforms, za koji Samsung tvrdi da korisnicima omogućuje snimanje sadržaja prilagođenog društvenim medijima pod različitim kutovima bez upotrebe ruku. Baterija je u Flip 4 modelu, u odnosu na Flip3, povećana s 3300 na 3700 mAh.

Nadalje, Flip4 ima prednji modul kamere od 10 MP te ultraširoki i širokokutni modul od 12 MP. 6,7-inčni full HD glavni zaslon je savitljiv dok se na vanjskom dijelu vodootpornog kućišta nalazi 1,9-inčni super AMOLED ekran. Uređaj mase 187 grama pokreće moćni čipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 te ima 8 GB RAM-a.

Samsung Galaxy Z Fold4

blank

blank

Fold 4 je Samsungov najsnažniji pametni telefon dosad sa 7,6-inčnim glavnim zaslonom koji se također savija u sredini te 6,2-inčnim HD+ pokrovnim zaslonom koji je sada nešto širi nego kod modela Fold3. Prednji poklopac telefona ima kameru od 10 MP, ispod zaslona se nalazi skrivena kamera od 4 MP dok se stražnja kamera sastoji od tri senzora.

I Fold4 pokreće najnoviji Snapdragon čip, ima 12 GB RAM-a i dvostruku bateriju od 4400 mAh te Android 12L, novu verziju operativnog sustava koju je Google omogućio za tablete i uređaje sa savitljivim ekranima

Samsung Galaxy Watch5 40 mm

Samsung Galaxy Watch5 44 mm

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Samsung Galaxy Buds2 Pro