Apple WWDC se održava početkom lipnja

blank

Apple je objavio da će svoju godišnju Svjetsku konferenciju programera (WWDC) održati u online formatu od 5. do 9. lipnja 2023.

Besplatan za sve programere WWDC23 (Worldwide Developers Conference) će istaknuti najnovija poboljšanja iOS-a, iPadOS-a, macOS-a, watchOS-a i tvOS-a. Kao dio Appleove stalne predanosti pomaganju programerima u stvaranju inovativnih aplikacija, događaj će im također omogućiti jedinstveni pristup Appleovim inženjerima kao i uvid u nove tehnologije i alate koji će im pomoći da ostvare svoje vizije.

Ovogodišnji internetski program uključivat će sesije, laboratorije jedan na jedan i prilike za suradnju s Appleovim inženjerima i drugim programerima. Programeri i studenti također će imati priliku prisustvovati posebnom danu u Apple Parku 5. lipnja kako bi zajedno s globalnom internetskom zajednicom gledali uvodnu riječ i stanje Unije. Prostor za ovaj osobni događaj bit će ograničen, a pojedinosti o tome kako se prijaviti za sudjelovanje mogu se pronaći na web-mjestu i aplikaciji Apple Developer.

WWDC23 također je prilika za podršku studentima programerima kroz Swift Student Challenge, jedan od mnogih Appleovih programa koji nastoje unaprijediti programere i učenike svih dobi koji vole kodirati.

Uz pomoć Swift Playgrounds, revolucionarne aplikacije za iPad i Mac koja učenje programskog jezika Swift čini interaktivnim i zabavnim, studenti iz cijelog svijeta pozvani su da kreiraju igralište za aplikacije na temu po vlastitom izboru. Prijave za ovogodišnji izazov su otvorene, a studenti mogu predati svoje radove do 19. travnja. Za više informacija posjetite web stranicu Swift Student Challenge.