Besplatan internet u gradu Sisku i općinama Posedarje i Ražanac

blank

Besplatan internet dostupan je na područjima javnog okupljanja, a projekt je realizirao Hrvatski Telekom, nakon što je odabran kao najbolji izvođač

Građani i posjetitelji grada Siska te općina Posedarje i Ražanac, u sklopu inicijative WiFi4EU, na mjestima javnog okupljanja moći će koristiti besplatan pristup internetu preko wirelessa. Projekt je realizirao Hrvatski Telekom, nakon što su gradovi i općine iskoristile vaučer u iznosu od 15.000 eura.

Na području grada Siska instalirano je 13 WiFi priključnih točaka, koje su uspješno spojene i integrirane s gradskom telekomunikacijskom mrežom i pokrivaju lokacije novouređenog gradskog klizališta Zibel te gradskog bazena Caprag, centralnoga ljetnog okupljališta građana.

U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput primjerice parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja. I drugi gradovi i općine u sklopu inicijative WiFi4EU mogu dobiti vaučer u iznosu od 15.000 eura za osiguravanje besplatnog interneta na javnim lokacijama.

Pristup besplatnom javnom internetu realiziran je početkom ljeta i u poznatim turističkim destinacijama u okolici Zadra. U općini Posedarje početkom lipnja pušten je u rad besplatni WiFi pristup internetu na pet lokacija: plaži Punta, plaži Sveti Duh, gatu (Poratu), zgradi Turističke zajednice Posedarje te parkingu Podvrtline.

Pristupne točke postavljene su i u obližnjoj općini Ražanac, gdje se nalazi devet vanjskih i dvije unutarnje pristupne točke te su time pokrivene lokacije zgrade Općine, trga ispred Općine, Narodne knjižnice, Rive te plaža Vlaški kraj, Pisak, Pježavac te Puntica. Zbog za lokalno podneblje specifičnih vremenskih uvjeta, općina Ražanac uložila je i dodatna vlastita sredstva koja će osigurati funkcioniranje mreže tijekom cijele godine.

blank