CES 2022: Maksimalno će smanjiti utjecaj na okoliš

blank

Samsung je na sajmu CES 2022 predstavio viziju „Zajedno za budućnost“ – kartonske kutije pretvaraju se u kućice za mačke…

Uz temu održivosti predstavljeni su planovi za prilagođenu i povezanu budućnost s proizvodima i inicijativama koje maksimalno smanjuju utjecaj na okoliš. Samsung ulaže napore kako bi korisnike uveli u novo doba zajedništva na temelju personaliziranog korisničkog iskustva koja odražavaju životne stilove korisnika i inovacijama koje obilježavaju napredak društva i planeta.

„Iznimno mi je što korisnici mogu biti dio naše vizije kako inovacije mogu stvoriti pozitivne promjene, zbog čega nam se mogu pridružiti u izgradnji bolje budućnosti. Ove inovacije učinit će održivost ključnim dijelom korisničkog iskustva, omogućavajući život koji je uistinu spreman za globalne izazove“, izjavio Jong-Hee (JH) Han.

Samsungova vizija je temeljena na onome što nazivaju „svakodnevnom održivošću“. To je koncept koji inspirira Samsung da održivost stavi na centralno mjesto svega što radi. Kompanija ostvaruje
svoju viziju usvajanjem novih proizvodnih praksi s malim utjecajem na životnu sredinu, ambalažom koja smanjuje negativan pritisak i održivijim korisničkim iskustvom kao i odgovornim odlaganjem proizvoda na kraju njihovog životnog ciklusa.

Proširit će se upotreba recikliranih materijala – Samsung Visual Display Business planira koristiti 30 puta više reciklirane plastike nego 2021. Kompanija je također otkrila planove u smjeru proširenja upotrebe recikliranih materijala na sve mobilne proizvode i kućanske uređaje u naredne tri godine.

Već od ove godine upotreba recikliranih materijala uključit će i unutrašnju ambalažu pa će reciklirani materijali biti ugrađeni u stiropor, držače kutija i plastične vrećice. Samsung je također najavio globalno proširenje svog nagrađivanog Eco-Packaging programa kojim se kartonske kutije pretvaraju u kućice za mačke, pomoćne stolove i drugi namještaj. Naspram prije, sada će obuhvatiti i pakiranja za kućanske uređaje kao što su usisivači, mikrovalne pećnice, pročišćivači zraka i drugo.

blank

U 2021. godini Samsung je predstavio značajna poboljšanja svog prvog SolarCell daljinskog upravljača bez baterija s ugrađenim solarnim panelom koji se može puniti i danju i noću. Poboljšani SolarCell Remote dobiva energiju iz radio frekvencija u uređajima kao što su WiFi ruteri.

Cilj je uklanjanje više od 200 milijuna baterija s odlagališta otpada. Kada ih poredate, to je udaljenost od Las Vegasa do Koreje. Ekološke tehnologije kao što je SolarCell Remote bit će otvorenog tipa pa će ih za svoje nove uređaje moći koristiti i drugi.

Do 2025. Samsung planira postaviti sve svoje televizore i punjače za telefone na gotovo nultu snagu u stanju pripravnosti tako da proizvodi neće trošiti gotovo nikakvu energiju kada se ne koriste.

blank