Daytona će povećati sigurnost, fleksibilnost i samostalno upravljanje

blank

Novi startup lansiran je od bivšeg člana uprave Infobipa kako bi poboljšao postojeća rješenja i iskustvo razvojnih inženjera

Do sada su se tvrtke poput Ubera, Shopifya, LinkedIna, Eventbritea i drugih suočavale sa strogim sigurnosnim i efikasnim zahtjevima bez odgovarajućih rješenja. Često su bile prisiljene samostalno razvijati prilagođena rješenja.

Daytona premošćuje taj jaz nudeći organizacijama kontrolu nad njihovim razvojnim okruženjima, bilo na lokaciji (eng. on-premise) ili u oblaku. Lansiranjem Daytone poduzećima je sada na raspolaganju sigurna i fleksibilna alternativa GitHub Codespacesu za upravljanje razvojnim okruženjima.

Daytona je inovativna razvojna platforma koja nudi sigurna i skalabilna razvojna okruženja za ubrzanje razvoja u tvrtkama. Prilagodljiva je za pokretanje bilo gdje i susreće razvojne inženjere tamo gdje jesu, eliminirajući nepotrebne barijere učenja.

Stvorena je od strane iskusnog tima iza Codeanywherea, pionira cloud IDE-a (hrv. Integrirano razvojno okruženje) te nudi samostalno upravljana razvojna okruženja, posebno prilagođena zahtjevima velikih organizacija i reguliranih poduzeća.

Daytona je od samog početka dizajnirana s potrebama tvrtki na umu, osiguravajući da poslovanje nije ograničeno na specifične alate ili dobavljače. Integrira se s postojećim sustavima i kompatibilna je s širokim spektrom platformi kao i alata za upravljanje izvornim kodom. Daytona nudi granularne kontrole pristupa, napredne sigurnosne značajke i mogućnost rada u hibridnim i multi-cloud okruženjima.

Ivan Burazin
Ivan Burazin

Osnivači Daytone su originalni tim iza Codeanywherea koji je 2013. godine bio pionir cloud developmenta i imaju više od 30 godina kombiniranog iskustva u izgradnji alata za developere i
cloud rješenja.

Ivan Burazin je suosnivač i glavni izvršni direktor Daytone. Prethodno je radio u Infobipu kao Chief Developer Experience Officer, osnovao jednu od najistaknutijih developerskih konferencija Shift i bio suosnivač Codeanywherea, jednog od pionira razvojnih okruženja u oblaku.

Vedran Jukić je suosnivač i glavni tehnički direktor. Ima desetljeća iskustva u softverskoj arhitekturi, automatizaciji i pojednostavljivanju developerskih procesa. Njegova je mantra „pojednostavi i rastereti razvojni proces“. Goran Draganić je glavni arhitekt i suosnivač. S dubokim znanjem o DevOpsu i Kubernetesu Goran je dizajnirao Daytoninu arhitekturu koristeći najnovije orchestration tehnike.