Dejan Turk postaje predsjednik Uprave A1 Hrvatska

blank

Promjena stupa na snagu od 1. lipnja 2024., a Turk se dokazao kao uspješan menadžer sa zavidnom karijerom u telekomunikacijskoj industriji

Jiří Dvorjančanský, nakon jednog desetljeća na mjestu predsjednika Uprave A1 Hrvatska, napušta kompaniju. Na čelno mjesto zasjest će od 1. lipnja Dejan Turk, dosadašnji predsjednik Uprave A1 Slovenija i A1 Srbija.

Turk se pridružio A1 Telekom Austria Grupi 2004., nakon što je uspješno vodio poslovanje McDonald’sa u Sloveniji i Hrvatskoj. Tijekom karijere bio je na brojnim značajnim pozicijama, uključujući voditelja marketinga i prodaje u A1 Slovenija, a potom i član Uprave od 2006. te predsjednik Uprave A1 Slovenija od 2007. do 2014.

Nakon što je 2014. godine preuzeo funkciju izvršnog direktora i direktora marketinga A1 Srbija već godinu kasnije preuzima dužnost predsjednika Uprave i direktora marketinga novoformiranog klastera A1 Telekom Austria Group Srbije i Slovenije. Uz A1 Hrvatska, Turk će od lipnja ove godine nastaviti voditi A1 Slovenija iz sjedišta u Zagrebu.

blank

U zadnjih 10 godina kompanija A1 Hrvatska je doživjela snažan poslovni rast i rekordna ulaganja u mrežnu infrastrukturu, digitalizaciju te materijalna i ostala prava zaposlenika. Pod vodstvom Jiříja Dvorjančanskýog A1 Hrvatska uspješno je povećala svoj tržišni udio te se proširila na nova poslovna područja.

Izgrađena je i najveća gigabitna mreža u Hrvatskoj i konsolidirano tržište fiksnih telekomunikacija, Vipnet je u 2018. godini postao A1, a korisnicima su ponuđene atraktivne usluge i proizvodi. Svoju dužnost predsjednika Uprave Dvorjančanský će obnašati do kraja svibnja 2024., nakon čega napušta A1 Telekom Austria Grupu na vlastiti zahtjev.

Iz A1 Hrvatska ističu kako ostaju strateški usmjereni na nastavak značajnih ulaganja u modernizaciju mobilne mreže i 5G te u uvođenje optičke infrastrukture s ciljem pokrivanja milijun kućanstava do kraja 2025. godine. Kompanija nastavlja biti predvodnik inovacija u novim proizvodima i poslovnim praksama te kontinuirano unaprjeđivati korisničko iskustvo i zadovoljstvo zaposlenika.