ESG izvještaj o okolišnim, društvenim i upravljačkim ciljevima

blank

Vertiv je za 2022. godinu objavio detalje ESG inicijativa i postignuća u drugom godišnjem izvješću po pitanju okoliša

Izvještaj se, uz okoliš, odnosi i na tvrtkina postignuća po pitanju društva i upravljanja (ESG) s istaknutim aktivnostima na nekoliko ključnih područja. U 2022. godini Vertiv se fokusirao na šest ključnih područja u skladu s organizacijskom vizijom i vrijednostima:

• efikasni proizvodi i sustavi
• odgovorne poslovne operacije
• ljudski potencijali
• poslovno susjedstvo
• integritet lanaca opskrbe
• upravljanje

Neke od istaknutih inicijativa i rezultata objavljenih u izvještaju čine proširenje portfelja proizvoda te niza proizvoda s novom i poboljšanom ponudom energetske i vodene učinkovitosti. Vodič Vertiv Guide To Data Center Sustainability služi kao virtualni izvor za primjenu novih praksi i tehnologija koje će pomoći industriji ostvariti cilj nultih emisija.

blank

Ostvarena je centralizacija i proširenje wellness programa zaposlenika za suradnike na globalnoj razini. Tu je i podrška pozitivnim promjenama u svijetu putem korporativnog volontiranja koje organizira tvrtka, s fokusom na obrazovanje i STEM, građane u potrebi, zdravstvo te napredak zajednice.

U 2022. Vertiv je poduzeo radnje za smanjenje poslovnog utjecaja tvrtke na okoliš. Diljem EMEA regije (Europa, Bliski Istok i Afrika) nekoliko tvornica je opremljeno tehnologijom obnovljivih izvora za rad, a dobar primjer je Vertivova E+I Engineering Burnfoot lokacija u Irskoj s instaliranim sustavom koji reciklira te ponovno upotrebljava svu procesuiranu vodu u proizvodnji, čime se uvelike smanjuje potrošnja vode. U gradu Delawere u SAD-u, država Ohio, na pogonu je započeta instalacija solarnih panela za podršku inicijativi energetske mikromreže.

blank

„Korak po korak napredujemo u svojoj predanosti da budemo primjer odgovornog i korporativnog građanina. Zajednički stvaramo pouzdane, učinkovite proizvode po pitanju energije i vode te sustave koji odgovaraju na održive ciljeve naših kupaca, dok u isto vrijeme unaprjeđujemo svoj pristup i utjecaj po pitanju naših poslovnih operacija, ljudi, zajednica te lanca opskrbe. Ponosni smo što možemo podijeliti svoj rad svijetu na ovim frontovima“, izjavio je Giordano Albertazzi, CEO tvrtke Vertiv.

Ovogodišnji ESG izvještaj je oblikovan u skladu s preporukama Radne skupine za objavljivanje financijskih informacija povezanih s klimatskim promjenama (TCFD), koja je stvorila vodeći okvir za komunikaciju rizika i upravljanja klimatskih promjenama i prilikama, a utječu na poslovnu strategiju tvrtke Vertiv. Dodatni detalji dostupni su u izvještaju, a može pristupiti te ih preuzeti na Vertiv.com.

blank