Facebook, Instagram i Threads ne rade

blank

Ako pokušavate pristupiti bilo kojoj od tri Metine društvene mreže nećete to uspjeti jer su sve pale, a sve je počelo oko 16 sati

Nije dostupan niti Facebookov Messenger. Sve je počelo u utorak ujutro, u 10 sati prema istočnom vremenu odnosno u 16 sati prema našem vremenu. Facebook, Instagram i Threads imaju problem te ove tri platforme u vlasništvu Mete nisu dostupne za mnoge korisnike. Neki korisnici također imaju problema s prijavom na svoje Meta Quest slušalice.

Ako ste se probali prijaviti primijetit ćete kako ne možete unijeti ispravnu lozinku. Facebook odjavljuje korisnike s njihovih računa, na Instagramu neki korisnici ne mogu osvježiti svoje feedove. Meta je potvrdila problem na svojoj stranici statusa s porukom s vremenskom oznakom 10:17 ET, koja glasi: “Svjesni smo problema koji utječe na Facebook prijavu. Naši inženjerski timovi aktivno traže rješavanje problema što je brže moguće.”

blank

Sličan prekid rada Metinih servisa dogodio se u 2021. kada je problem s konfiguracijom onemogućio pristup Facebooku, Instagramu i WhatsAppu na nekoliko sati. Ovog puta je i mreža Threads uključena u prekid. Prilikom otvaranja aplikacije na mobilnom uređaju prikazuje se poruka o pogrešci koja glasi: “Žao nam je, nešto nije u redu. Pokušajte ponovo.”

Istovremeno, WhatsApp koji je također u vlasništvu Mete radi bez problema. Izvješća s Downdetectora brzo su porasla za sve tri platforme dok su globalni mrežni pratioci NetBlocks primijetili kako problem utječe na više zemalja odjednom.