Giga brzine postaju novi standard, uz jednostavne tarifne pakete

blank

Korisnicima Telemacha na raspolaganju je najjednostavnija ponuda na tržištu, s dva jednostavna paketa – od 1 Gige i 2 Gige

Telemach je optiku u Hrvatskoj počeo graditi prije tri godine, što je pokrenulo tržište i dovelo do konkurencije kakvu je prije 19 godina omogućio dolazak trećeg mobilnog operatora – od 17. listopada 2005. godine. Kasnijim ulaskom na tržište Telemach Hrvatska je počeo koristiti najnoviju tehnologiju.

Svaki dan koristimo sve više usluga i korisnik danas treba maksimalno dostupnu kvalitetu i brzinu, ovisno jel se u kućanstvu koristi gaming, streaming te koliko je članova kućanstva spojeno na mrežu.

Telemach je gamechanger te od sada nude početni paket optičkog interneta s brzinama od 1 gigabita, čime giga brzine postaju novi standard. Telemach svojim postojećim korisnicima optičkog interneta snižava cijene u njihovim Giga paketima za četiri odnosno za devet eura u odnosu na prije.

Najmanji paket od 300 Mega je ukinut te njegovi dosadašnji korisnici sada dobivaju brzinu od 1 Gb/s u downloadu (500 Mb/s u uploadu), bez dodatnog podizanja cijene – 22,90 eura mjesečno odnosno 20,90 eura za Telemach mobilne pretplatnike. Paket s brzinama downloada i uploada od 2 Gb/s mjesečno košta 34,90 eura, odnosno 32,90 eura za Telemach mobilne pretplatnike.

Uključeni su i neograničeni pozivi prema mobilnim i fiksnim mrežama unutar RH te prema fiksnim brojevima u United Group mreži.

Izvor: Telemach Hrvatska
Izvor: Telemach Hrvatska

S 10-gigabitnom mrežom su došli do 200.000 hrvatskih kućanstava, do svakog stana u zgradi u kojoj su prisutni. Mreža i usluga su prisutni u 12 gradova – Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, Zadar, Karlovac, Čakovec, Vukovar, Virovitica itd.

Do 2027. planiraju doći do 500.000 kućanstava, što znači da Telemachova optika dolazi i u manje gradove, u ukupno 50-ak mjesta širom Hrvatske. Od trenutka predaje zahtjeva potrebna su do dva dana za spajanje na optičku mrežu.

Hrvatske mobilne mreže su u top 5 mreža u Europi, konkurencija je izuzetno jaka. Vidljivo je ulaganje i u fiksnu mrežu, a Hrvatska je do prije 2 ili 3 godine bila jedina država u EU koja nije povukla sredstva iz EU fondova, što se u međuvremenu promijenilo.

Telemach u Hrvatskoj ne planira gasiti 2G i 3G mobilne mreže, barem ne ove i sljedeće godine jer imaju još puno korisnika koji ih koriste. Počeli su rasti i u B2B mobilnom segmentu, istaknuto je na konferenciji za medije u Zagrebu, a predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina je izjavio:

„Ključna prednost Telemacha je tehnološki napredna i cjenovno najpovoljnija usluga, i to bez cifranja. Zašto bismo našim korisnicima prodavali nešto manje kad uz vrhunskom tehnologiju mogu dobiti više i bolje po pristupačnim cijenama? Upravo je taj pristup pretočen i u našu najnoviju ponudu čime Telemachova snažna ulaganja u 10 Giga optičku mrežu dobivaju puni smisao, a korisnici najveću vrijednost za uloženi novac. Ozbiljni smo u namjeri da napredne tehnologije kontinuirano stavimo u punu funkciju i na korist svim građanima jer mi tu priču u Telemachu zaista živimo“.

Ježina dodaje kako korisnici u vremenima sve bržeg razvoja tehnologije više ne bi trebali birati između niske cijene i brzine već da telekomi moraju biti u stanju na jednostavan način ponuditi najmoćnije tehnologije.Telemach je temelje za ovu revolucionarnu ponudu postavio od prvog dana svog ulaska na tržište fiksne mreže, kad je zahvaljujući investiciji od 100 milijuna eura, prvi u Hrvatsku doveo najsuvremeniju tehnologiju te krenuo u smjeru snažnije digitalizacije Hrvatske prateći europsku razinu.