Honor 90 je prepun pametnih značajki koje pokreće AI

blank

Honor 90 u ponoćno crnoj i smaragdno zelenoj boji stigao je u hrvatske trgovine i kod sva tri telekom operatora

Najnoviji Honorov pametni telefon predstavljen u Parizu prije nekoliko tjedana stigao je u hrvatske trgovine. Odlikuju ga četverostruko zakrivljeni plutajući zaslon s tehnologijom za udobnost očiju te impresivna glavna kamera od 200 MP koja na najbolji mogući način omogućuje dijeljenje dobrih vibri.

Uz nekoliko pametnih značajki koje pokreće AI korisnici će dobiti savršenu snimku izravno iz fotoaparata, eliminirajući ili barem smanjujući potrebu za naknadnim uređivanjem. Uz umjetnu inteligenciju vrlo je bitno snimanje u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

blank

AI detekcija scene

HONOR 90 koristi umjetnu inteligenciju za automatsko prepoznavanje onoga što se snima i prilagođava postavke kamere u skladu s tim. Bilo da se radi o sunčanom krajoliku, noćnom gradskom pejzažu ili krupnom planu ukusnog jela, kamera će optimizirati postavke poput boje, kontrasta i ekspozicije kako bi iz scene izvukao najbolje.

Ova inteligentna optimizacija znači da su fotografije odmah spremne za dijeljenje ili ispis, bez potrebe za dugotrajnim ručnim podešavanjem.

blank

Portretni način rada

Nadograđeni portretni način rada, uz snagu umjetne inteligencije, omogućuje da Honor 90 snima zapanjujuće portrete profesionalnog izgleda koji ističu subjekt dok stvaraju prekrasno zamućenu pozadinu.

Ovaj efekt, koji je nekoć bio moguć samo s profesionalnim fotoaparatima i ručnim uređivanjem, sada je dostupan na dohvat ruke. Osim toga, način rada podržava 2x zumiranje, što omogućuje veće fokusiranje na subjekt i izradu izvanrednih portretnih fotografija bez potrebe za daljnjim uređivanjem.

Snimanje pri slabom osvjetljenju

Čak i kada osvjetljenje nije optimalno veliki 1/1,4 senzor u kombinaciji s noćnim načinom rada daje jasne, svijetle i detaljne snimke. Ovo značajno smanjuje potrebu za naknadnim uređivanjem, za podešavanje ekspozicije ili smanjenje šuma.

Ultraširoka i makro kamera od 12 MP

blank

Svestrana ultraširoka i makro kamera ne samo da omogućuje snimanje širih kutova za pejzažne fotografije već i detalje izbliza uz minimalnu udaljenost fokusa od 2,5 cm. Takva mogućnost eliminira potrebu za obrezivanjem ili daljnjim prilagodbama u naknadnoj obradi.

TÜV Rheinland Flicker Free

Honor 90 nosi certifikat TÜV Rheinland Flicker Free te je postigao nivo sigurnog zatamnjivanja, što ga čini idealnim za današnju generaciju koja žudi za zabavom, a dugo vremena provodi gledajući sadržaj na svojim pametnim telefonima.

Ekran podržava najvišu frekvenciju prigušivanja širine impulsa (PWM) u industriji od 3840 Hz, što učinkovito smanjuje napor za oči korisnika kada je postavljen na nisku svjetlinu. Uređaj ima i dinamičko prigušivanje koje simulira prirodno svjetlo kako bi ublažilo umor očiju i koje usklađuje doba dana s razinom plave svjetlosti koju proizvodi zaslon.

blank

Prednost ove tehnologije potvrdili su i znanstvenici koji su testirali najnoviji HONOR 90 te istaknuli kako je riječ o značajkama koje pomažu u ublažavanju naprezanja očiju, što može utjecati i na krvni tlak, broj otkucaja srca i ljudski metabolizam.

Baterija od 5000 mAh

Podržava cjelodnevno korištenje te s jednim punjenjem Honor 90 može pružiti do 19,5 sati neprekidnog lokalnog video streaminga. Kada je baterija na izmaku korisnici je mogu napuniti do 45% uz 66 W HONOR SuperCharge u samo 15 minuta, što minimalizira vrijeme isključenja.

Honor 90 pokreće Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, koji ima 20% bolju GPU i 30% bolju AI izvedbu u usporedbi s prethodnikom. Cijena za Honor 90 počinje od 549 eura.

blank

blank