HONOR u Europi bilježi rast od 400%

blank

I dok drugi proizvođači u ovom teškim vremenima padaju Honor ostvaruje rast te povećava svijest o svojem brendu kod potrošača

Iako su vremena teška za većinu proizvođača pametnih telefona HONOR-ov dosadašnji učinak je vrijedan pažnje, smatraju u Counterpointu. Dok neki proizvođači telefona moraju pažljivo upravljati sa zalihama, a razlog je slaba potražnja potrošača, HONOR se zapravo širi.

HONOR je ipak nastao iz mnogo manje baze korisnika nego što ju imaju ostali proizvođači, nakon što je tek u studenom 2020., odvajajući se od Huaweija, postao neovisna robna marka. Putanja rasta je, posebno na tržištu koje je u padu – pozitivna.

Tržišno izvješće tvrtke Counterpoint Research pokazuje rast tvrtke Honor od 400% u Europi zahvaljujući rastućem portfelju i partnerstvu s velikim operatorima kao što su Three (UK) te Orange i SFR (Francuska).

Honor je u dobroj poziciji da zadrži zamah s dobro recenziranim pametnim telefonima Magic5 Pro i Magic Vs. Pritom, Magic5 Pro je HONOR-ov najambiciozniji flagship proizvod do sada i kontinuirano dobiva pozitivne ocjene vodećih tehnoloških portala, a ujedno je i na vrhu DXOMARK-ove globalne ljestvice kamera i zaslona. Krajem veljače to je bio pametni telefon s najboljom kamerom i s najboljim zaslonom na svijetu.

blank

Latinska Amerika postala je HONOR-ova najbrže rastuća prekomorska regija, s isporukama koje su porasle gotovo osam puta. Osim toga, HONOR je prepoznao Bliski istok kao ključnu regiju rasta, s tri ključna tržišta koja ulaze u prvih pet.

Counterpoint u budućnosti Honoru predviđa stabilan rast, posebno na ključnim tržištima kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Meksiko, Kolumbija, Peru i odabrane zemlje u MEA regiji. HONOR će postupno ojačati svoju poziciju na inozemnom tržištu, preuzimajući udio od rivala nakon što povećaju distribuciju preko operatora i maloprodajnih kanala, čime će se portfelj proizvoda proširiti.

HONOR postupno popunjava svoj portfelj uključujući nosive uređaje, tablete, računala i druge vrste, a brend će time dobiti na većoj svijesti kod potrošača (awareness).

blank