Honorov pametni telefon ima najbolju kameru na svijetu

blank

Nakon što je osvojio titulu najbolje prednje, selfie kamere, novi Honor Magic6 Pro potvrđeno ima i najbolju stražnju kameru na svijetu

Prešišao je Huawei Mate 60 Pro+ i Oppo Find X7 Ultra koji su do sada vladali ljestvicom najboljih kamera na pametnim telefonima, prema kriterijima koje postavlja Dxomark. Spomenuta dva modela imaju po 157 bodova, a novi Honor Magic6 Pro zauzeo je njihovo mjesto sa 158 bodova.

Iz Dxomarka kažu: Honor Magic6 Pro postiže izvrsne rezultate u gotovo svim testnim područjima, bez pokazivanja stvarnih slabosti, a vidljivo je poboljšanje u odnosu na svog prethodnika Magic5 Pro. Podsjetimo se, prije nešto više od godinu dana upravo je Honor Magic5 Pro zauzeo prvo mjesto sa 152 boda. Dakle, novi je model poprilično bolji, ako uzmemo u obzir da je osvojio 6 bodova više.

Kod fotografija Magic6 Pro postiže vrhunske rezultate u točnosti boja, dinamičkom rasponu i performansama autofokusa, a sve to posebno dolazi do izražaja u izazovnim uvjetima osvjetljenja. Dakle, u slabijim uvjetima.

blank

Ugradnjom promjenjivog otvora blende (variable aperture) Magic6 Pro nudi raspon otvora blende f/1.4 do f/2.0. U tom dijelu Huawei Mate 60 Pro+ i Xiaomi 14 Ultra imaju veći raspon od f/1.4 do f/4.0. Zbog navedenog promjenjivog otvora blende Honorov uređaj pruža osjetno veću dubinsku oštrinu na grupnim snimkama, od uređaja koji nemaju tu značajku.

Ističu se mogućnosti zumiranja, za koje Dxomark piše da su impresivne, a posebno ističu ultraširoku kameru od 50 megapiksela i video zumiranje, što Honoru daje najbolji rezultat zumiranja do sada. Telefoto senzor od 180 megapiksela ne nudi najbolje (telefoto) zumiranje, ali tehnologija spajanja slike daje dobre rezultate.

I pri snimanju videozapisa Magic6 Pro pruža izvrsnu reprodukciju boja i prirodne prijelaze, osobito uočljive u HDR načinu rada. Pri dobrom osvjetljenju stabilizacija videa je odlična, ali se pri snimanju u slabijim uvjetima osvjetljenja mogu primijetiti neke razlike u oštrini između video kadrova.

blank

Dxomark zaključuje kako Honor Magic6 Pro nudi izvrsne performanse u svim kategorijama testiranja koja su proveli i predstavlja najbolji rezultat za fotografiranje, zumiranje te bokeh efekt.

Prije nekoliko dana Dxomark je Honoru Magic6 Pro dodijelio najviše bodova te je tako osvojio prvo mjesto za najbolju prednju kameru, za najbolji ekran na svijetu te najbolju bateriju u pametnom telefonu. Pročitajte kompletan test Honor Magic6 Pro.

blank