HT ponovno osvojio nagrade za najbolju i najbržu mobilnu mrežu

blank

Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja – osvojili su Ookla Speedtest Awards te umlautovo priznanje

Nagrade za ‘Najbolju mobilnu mrežu’ (Best Mobile Network), ‘Najbržu mobilnu mrežu’ (Fastest Mobile Network) i za ‘Najbolju mobilnu pokrivenost’ (Best Coverage Award) u Hrvatskoj Hrvatskom Telekomu je dodijelila Ookla.

Ookla Speedtest su besplatni testovi koje pokreću sami korisnici testirajući tako mrežu putem koje pristupaju internetu u stvarnom okruženju i na vlastitim uređajima. Ookla analiza obuhvaća rezultate 318.477 testova samih korisnika na mobilnim aplikacijama Speedtest iOS i Android, kao i rezultate više od 106 milijuna skeniranja na 183.337 lokacija, svih mobilnih operatora u Hrvatskoj, tijekom prve polovice 2021.

blank

blank

Rezultati potvrđuju kako Hrvatski Telekom ima najbolju i najbržu mobilnu mrežu te najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj. Analiza pokazuje kako je Hrvatski Telekom zabilježio ukupan Speed Score rezultat od 83,42 (u usporedbi sa 70,71 u 2020. godine), što znači i da je kvaliteta usluge za krajnje korisnike bila značajno bolja nego 2020. godine.

Nagradu umlaut ‘Best in Test’ Hrvatski Telekom je osvojio po četvrti put te je postigao najbolje ocijenjenu širokopojasnu pokrivenost i najveću brzinu preuzimanja. 16.800 korisnika diljem Hrvatske u razdoblju od šest mjeseci (od siječnja do lipnja 2021. godine) prikupilo je 44,4 milijuna uzoraka, što je temelj umlaut analize. U usporedbi s prethodnom godinom, ukupan rezultat Hrvatskog Telekoma bolji je za čak 35 bodova.

blank