Huawei Mate 50 Pro je na vrhu!

blank

Promjena na vrhu DxOMark liste najboljih kamera na pametnim telefonima – na tronu je sada najnoviji Huawei

Vjerojatno ništa manje nismo niti očekivali – novi Huawei Mate 50 Pro zasjeo je na vrh liste te prešišao nedavno najbolji uređaj Google Pixel 7 Pro, koji je na toj poziciji bio praktički samo nekoliko dana, u društvu Honora Magic4 Ultimate koji je prvu poziciju držao poprilično dugo. DxOMark ističe izvrsne rezultate u kategorijama ekspozicije, fokusa i teksture/šuma.

Huawei Mate 50 Pro osvojio je 149 bodova te je za dva boda iznad Pixela i Honora, a tri je boda bolji od Apple iPhone 14 Pro Max koji ima 146 bodova, kao i iPhone 14 Pro. Dalje se na listi nalazi još jedan Huawei (P50 Pro) sa 143 boda dok sedmo, osmo i deveto mjesto sa 141 bod dijele Apple iPhone 13 Pro, Apple iPhone 13 Pro Max i Xiaomi Mi 11 Ultra. Deseti je sad već stari model Huawei Mate 40 Pro+ koji nas je oduševljavao prije dvije godine. I još uvijek se dobro drži.

blank

Huawei Mate 50 Pro bodove je osvojio uz 50 MP kameru s ultra otvorom blende i prvim na svijetu fizički prilagodljivim otvorom blende na 10 razina, počevši od f/1.4. Kamera uključuje ključna poboljšanja optičkog sustava, mehaničke strukture, tehnologije snimanja i obrade slike.

Mateova kamera s ultra i fizički prilagodljivim otvorom blende, koji se kreće od f/1.4 pa sve do 4.0, u kombinaciji sa slikovnim pogonom XD Fusion Pro može postaviti kvalitetu fotografije snimljene ovim pametnim telefonom gotovo na razinu onih snimljenih DSLR fotoaparatom.