IBM-ova rješenja omogućuju digitalnu transformaciju

blank

Mnoge tvrtke u regiji uspješno su prevladale određene poslovne izazove i potaknule inovacije u cijeloj regiji

IBM je održao online okrugli stol za medije „IBM Eastern Europe Clients and Partner Ecosystem Media Roundtable“ na kojem je, uz konkretne primjere, predstavljena suradnja IBM-ovih klijenata i poslovnih partnera u istočnoj Europi.

Tvrtke iz različitih industrija poput bankarstva, osiguranja, energetike, komunalnih usluga itd. su uz pomoć IBM-ovih rješenja prošle kroz digitalnu transformaciju te su uspješno prevladale određene poslovne izazove i potaknule inovacije u cijeloj regiji.

Igor Pravica, generalni direktor i tehnološki voditelj IBM-a na području istočne Europe, izjavio je: „Već više od 90 godina surađujemo s našim partnerskim ekosustavom pružajući klijentima podršku kroz inovativnu tehnologiju i ekspertizu u industriji te oblikujući gospodarstva istočne Europe. Novonajavljeni angažmani klijenata s Triglav osiguranjem, Prvom investicijskom bankom, Black Sea Oil and Gasom, AIK Bankom, Banca Transilvania i MVM Démász primjer su kako klijentima pomažemo u pokretanju transformativnih promjena koje im omogućuju modernizaciju, predviđanje, automatizaciju i osiguranje njihove kritične tehnološke infrastrukture i platformi – neovisno od industrije u kojoj posluju.“

blank

IBM je svoju priču u istočnoj Europi počeo pisati 30-ih godina 20. stoljeća otvaranjem ureda u Mađarskoj i Bugarskoj. U proteklih 90 godina prisutnosti u regiji kontinuirano su transformirali kako – kako rade s klijentima i kako stvaraju partnerski ekosustav koji napreduje.

Pandemija je donijela godine promjena u načinu poslovanja tvrtki u svim sektorima i regijama. U nekim područjima, poput e-trgovine, organizacije su iskusile ekvivalent od 10 godina rasta u manje od godinu dana.

Pojavila se hitna potreba za izgradnjom novih oblika poslovanja koji stvaraju novu prednost. Prema McKinseyu, 7 od 10 direktora pokreću veliku promjenu u stvaranju vrijednosti, načinu rada i procesima. (Izvor: izvješće savjetodavnog društva McKinsey).