Imate osjećaj da ste non-stop online? Niste sami

blank

Prema istraživanju Pew Researcha, svaki četvrti odrasli Amerikanac izjavljuje da je gotovo stalno online, a još 43 posto njih tvrdi da su online nekoliko puta dnevno.

Tinejdžerima je još teže prekinuti internetsku vezu – prema anketi gotovo polovica tinejdžera u dobi od 13 do 17 godina izjavljuje da su stalno online. Glavni razlog za ovaj trend je sveprisutnost pametnih telefona za koje 95 posto tinejdžera kaže da uvijek imaju pristup. U usporedbi sa sličnom anketom provedenom prije četiri godine, udio mladih koji su uvijek na internetu gotovo se udvostručio, što ukazuje na to da digitalni život mladih ljudi zahtijeva sve veću pozornost i prijeti istiskivanju stvarnih, osobnih interakcija.

Stoga, ako se ponekad osjećate kao da ste online bez prestanka, niste sami. U posljednjih nekoliko mjeseci ovisnost o pametnim telefonima postala je vrlo aktialna, a mnogi stručnjaci traže od proizvođača pametnih telefona i tvrtki koje stoje iza društvenih medija da svoje proizvode učine manje ovisnima. Ipak, većina roditelja smatra i izjavljuje da će oni sami odlučiti o odgovornosti i upravljanju korištenja uređaja kod njihove djece, a potvrdilo je to i nedavno istraživanje koje je proveo Common Sense Media.

Postotak odraslih i tinejdžera u SAD-u koji su izjavili da su uvijek online:

blank