Izazov: može li Bespoke Jet očistiti cijeli neboder?

blank

S jednim posebnim usisavačem usisali smo jedan cijeli zagrebački neboder s 26 katova. Samsung Bespoke Jet nam je usput čuvao i kičmu

Usisavači su uređaji koje nerado koristimo kod kuće, obično svakih nekoliko dana. Većina njih je komplicirana za sastavljanje, zahtijevaju izvlačenje kabela i spajanje na utičnicu koja nije baš nadohvat ruke. Tijekom usisavanja zbog kabela obično nešto i srušimo, a dok je kabel zategnut sprječava nas da idemo još dalje pa nakon nekog vremena moramo potražiti novu utičnicu. Tko barem jednom nije pomislio “kako bi bilo idealno” koristiti bežični usisavač?

Kao što su prije nekoliko desetljeća fiksni telefoni evoluirali u mobilne tako su i usisavači evoluirali u bežične. Okruženi smo sa sve manje žica, što nam omogućuje lakše kretanje, slobodu i više učinkovitosti.

blank

Zanimala nas je učinkovitost Samsung Bespoke Jet bežičnog usisavača, ali ne u prostoru od 50 ili 100 kvadrata nego u prostoru koji mjeri 20 tisuća kvadrata. Može li jedan usisavač obaviti tako veliki posao? Usput nas je zanimalo i kako ćemo se osjećati nakon takvog izazova. Vjerojatno ste čuli da ljudi trče maraton po 490 stepenica Zagrepčanke, a nas je zanimalo može li i jedan usisavač odraditi maratonski posao te usisati 25 katova?

Napunili smo bateriju usisavača, provjerili na ekranu kapacitet te jednim potezom izvukli Bespoke Jet iz kućišta u kojem se i puni, ali i prazni prethodno nakupljenu prašinu. S masom od samo 1,44 kilograma i bez ikakvih žica primili smo se posla. Prema našem izračunu, jedna etaža nebodera ima oko 800 kvadratnih metara. Očistili smo najprije naš redakcijski prostor te se zaputili u hodnik. Susjedi su znatiželjno provirili kroz vrata.

 

blank

S jednim punjenjem baterije moguće je usisavati do sat vremena. S obzirom da je prostor u kojem radimo uredan, nije bilo potrebe za višestrukim prelascima preko tepiha. Istovremeno, hodali smo po hodnicima kao s prijateljem, a ne sa usisavačem. Zahvaljujući zglobnom mehanizmu moguće je koristiti bilo koji kut za usisavanje, što je odlično za niske i visoke ljude. Nema umora, usisavač kao da nas vuče prema naprijed. Nema niti kasnijih bolova u leđima.

blank

Pomalo trčećim korakom gurali smo usisavač te razmišljali kako je nama ipak lakše nego maratoncima koji pokušavaju dotrčati do najviše 490-te stepenice. Krećemo se po ravnom, iako bi Bespoke Jet bez problema radio i po neravnom terenu. Otprilike nam je za jednu prostoriju od 15 kvadrata trebalo oko pola minute.

Jedan kat nebodera ima oko 800 kvadrata te smo cijelu etažu počistili za oko 25 minuta. Baterija je bila na još 60 posto kapaciteta. Uslijedio je prelazak na sljedeći kat te smo dva kata na kraju završili s još 20-ak posto preostale baterije. U rezervi smo imali još jednu bateriju jer se Bespoke Jet može kupiti s dodatnom baterijom.

Sljedećih nekoliko sekundi potrošili smo na pražnjenje spremnika prašine. Međutim, pri tome nismo morali vaditi spremnik van kako bismo ga ispraznili. Smjestili smo ga u All-in-One Clean Station postolje koje pruža higijensko čišćenje uz višeslojni sustav filtracije od 99,999 posto.

blank

Istovremeno se ispušta samo čisti zrak, zahvaljujući višeslojnom sustavu filtracije, uz Air Pulse tehnologiju. Dok se obavlja posao čišćenja, puni se baterija, što znači da nema izgubljenog vremena. Trostruka učinkovitost: prazni spremnik za prašinu, sprječava izlazak sitnih čestica prašine kako bi okruženje ostalo čisto te puni bateriju štapnog usisavača.

Uz digitalni invertorski motor Bespoke Jet je učinkovit te stvara do 210 W usisne snage, a snaga usisavanja se može odrediti po želji. Samim time se utječe i na zvuk, koji može biti vrlo tih. Uz teleskopsku podesivu cijev i različite kutove usisavanja moguće je usisati prašinu i ispod ormara, zavući se do drugim usisavačima nepristupačnih mjesta. U drugoj ruci možemo imati bocu s vodom jer je korištenje izuzetno jednostavno i praktično sa samo jednom rukom.

blank

U teoriji ali i u praksi Bespoke Jet je u stanju očistiti cijeli neboder. Sadrži bateriju velikog kapaciteta koja omogućuje usisavaču 70 posto izvornih performansi i nakon 500 ciklusa. Uzmemo li u obzir da smo s jednim punjenjem bez problema uspjeli usisati dva kata, nakon čišćenja 25 katova preostalo je još jako puno ciklusa koje baterija može napraviti.

Naš izazov je uspio! Bespoke Jet bez ikakvih problema može usisati cijeli neboder. I naša se draga čistačica tijekom izazova uspjela odmoriti. Usput je šefu spomenula Bespoke Jet kao priliku da se i njezin posao modernizira i olakša. Život je lakši od kada koristimo mobilni telefon i bežični usisavač.

Odlučite li se za kupnju ne propustite trenutnu promociju u kojoj ostvarujete dodatno jamstvo za Bespoke Jet. Više o promociji saznajte na linku.