Kroz održivu budućnosti do uspješnijeg hrvatskog gospodarstva

blank

Vodeći stručnjaci raspravljat će o ključnim inovacijama i strategijama koje će oblikovati zelenu budućnost hrvatskog gospodarstva

Cilj prvog EFOS Business Foruma je potaknuti dijalog o održivom razvoju, a poseban naglasak bit će stavljen na ulogu financijskih institucija u promicanju zelenih inicijativa. Ekonomski fakultet u Osijeku organizator foruma naziva „Održiva budućnost hrvatskog gospodarstva“, koji će se održati 26. ožujka u Auli Glagoljice EFOS-a s početkom u 13 sati.

Okupit će se vodeći stručnjaci iz poslovnog, financijskog i akademskog sektora te će raspravljati o ključnim inovacijama i strategijama koje će oblikovati zelenu budućnost hrvatskog gospodarstva.

Sandra Švaljek iz Hrvatske narodne banke održat će na prvom EFOS Business Forumu uvodno predavanje „Uloga financijskih institucija u ozelenjavanju gospodarstva“ koje će pružiti dublji uvid u važnost uloge financijskih institucija u procesu promicanja održivog razvoja.

Nakon predavanja slijedi panel diskusija naziva „Je li gospodarstvo u Hrvatskoj dovoljno zeleno i što možemo napraviti bolje?“. Na to pitanje svoje odgovore će uz dr. sc. Sandru Švaljek dati i prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Petra Čiček, Sustainability Commercial Lead for Central & South Europe iz tvrtke Microsoft Hrvatska, Stjepan Ergović, član Uprave tvrtke Nexe grupa, član Uprave, Vali Marszalek, ESG direktor iz tvrtke Mazars Hrvatska i Bruno Rechner, direktor i vlasnik tvrtke Rechner d.o.o.

Sudionici prvog EFOS Business Foruma imat će priliku razmotriti izazove i prilike koje pruža održivost te zajedno razviti strategije za budući napredak. Inspirativne rasprave i razmjena ideja među stručnjacima iz različitih sektora za cilj imaju poticanje suradnje između akademske zajednice, poslovnog sektora i financijskih institucija, kako bi zajedno krojili put održive budućnosti hrvatskog gospodarstva.

Kroz dijalog i suradnju događanje također ima za cilj poticanje raznolikosti u razmišljanju i susreta različitih perspektiva koje će pridonijeti rješavanju izazova iz različitih sektora i disciplina te poticanje inovativnih pristupa koji će promicati održivost kao ključnu komponentu cjelokupnog gospodarstva.

„Kroz interdisciplinarnu raspravu i angažman stručnjaka iz različitih sektora, događanje će istaknuti važnost inovacija i strategija usmjerenih prema zelenom razvoju. S obzirom na izazove koje nosi održivost, naš cilj je potaknuti suradnju i dijalog među poslovnim sektorom, akademskom zajednicom i financijskim institucijama“, izjavio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.