Kupite Tele2 bon preko interneta, a Tele2 će donirati dio novca Hrvatskom Crvenom križu

blank

Humanost na djelu! Tele2 uplaćuje donaciju Hrvatskom Crvenom križu za bonove kupljene online

Tele2 od 1. do 15. travnja 2020. udružuje snage sa svojim korisnicima i za kupnju bona u webshopu ili na korisničkom portalu Moj Tele2 uplaćuje donaciju Hrvatskom Crvenom križu.

Novac će volonteri Hrvatskog Crvenog križa iskoristiti za kupnju namirnica i ostalih potrepština za najugroženije društvene skupine kao i zaštitne opreme za sebe, zbog pandemije koronavirusa.

blank

Prilikom online kupnje bona korisnici Tele2 mogu birati između bonus kuna, dodatnih megabajta ili donacije za Hrvatski Crveni križ. Primjerice, ako korisnik kupi online bon u iznosu od 110 kuna i odabere donaciju Hrvatskom Crvenom križu, na korisnikov račun nadoplatit će se 110 kuna, a Tele2 će Hrvatskom Crvenom križu donirati ukupno 50 kuna – od kojih je 25 kuna u korisnikovo ime, a 25 kuna u ime Tele2.

Napomena: kupovinom Tele2 bona u vrijednosti 16,50 kn ne ostvarujete pravo na bonus kune, bonus megabajte niti sudjelujete u prikupljanju donacija. Sudjelovanje je moguće kupnjom Tele2 bona od 27,50 kn, 55 kn, 110 kn, 220 kn i 440 kn. Kupite li bon od 440 kuna, donirat ćete zajedno s Tele2 čak 200 kuna.

„Svjesni svoje društveno odgovorne uloge, odlučili smo napraviti još jedan korak više i pomoći onima koji u ovim izvanrednim okolnostima daju svoj maksimum. Neizmjerno smo zahvalni hrabrim volonterima Hrvatskog Crvenog križa na nesebičnoj podršci građanima i unaprijed se veselimo odazivu naših korisnika za sudjelovanje u donaciji jer ćemo tako zajedničkim snagama pomoći HCK-u i ugroženim i nemoćnim sugrađanima diljem Hrvatske“, poručuju iz Tele2.

blank

Tele2 će, nakon nedavnog razornog potresa u Zagrebu, pomoći i Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb donacijom još jedne bespilotne letjelice i mobilnog telefona za korištenje tog drona. Naime, Tele2 je u sklopu svoje višegodišnje akcije DRONacija toj vatrogasnoj postaji već donirao dron, no uređaj je nastradao u zahtjevnim aktivnostima nakon potresa. Kako bi ipak nastavili koristiti sve prednosti moderne tehnologije u svakodnevnim aktivnostima i time brže pomagali građanima, brinući se i o sigurnosti vatrogasaca, Tele2 je odmah odlučio reagirati i JVP-u Zagreb donirao novu bespilotnu letjelicu.

United Grupa je, kao novi vlasnik Tele2, u duhu solidarnosti zbog borbe s pandemijom bolesti COVID-19 donirala medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna dolara za sedam zemalja regije u kojima posluje. Za Hrvatsku je naručena oprema vrijedna 500.000 dolara, odnosno 5600 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, sedam mehaničkih ventilatora (kirurških respiratora), 150.000 maski, 280 toplomjera i 4000 zaštitnih naočala.

Cjelokupna medicinska oprema naručena je i plaćena još 15. ožujka, a na organizaciji isporuke koja počinje ovaj tjedan United Grupa radila je s vladama u regiji. United Grupa vodeći je pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Kao dio vodeće međunarodne investicijske grupe BC Partners, posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj.