MIPRO 2018: 5G mreže u Hrvatskoj, Industrija 4.0, e-okoliš

blank

ICT stručnjaci, poslovni ljudi, nastavnici informatike i druge osobe različitih ICT struka i profila iz 45 zemalja sa svih kontinenata boravit će od 21. do 25. svibnja 2018. u Opatiji na najvećem znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe – MIPRO 2018.

41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018 najveći je i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe. Održava se u Opatiji (hoteli Adriatic i Admiral) od 21. do 25. svibnja 2018. Okupit će već tradicionalno više od 1200 sudionika iz 45 zemalja. Prema izvršenim recenzijama na MIPRO 2018 će na tematskim savjetovanjima, seminarima i radionicama tijekom pet dana biti prezentirano 350 znanstvenih i stručnih radova. Bit će to pravi epicentar ICT zbivanja na Kvarneru.

MIPRO je značajniji skup takvog profila u ovom dijelu Europe i zbog toga jer će najkvalitetniji radovi ući u bazu IEEE Xplore, Scopus i Compendex. Kvarner i Opatija tako zadnjeg tjedna u svibnju postaju epicentar znanstvenih i stručnih ICT zbivanja. Ove godine radovi osim iz Europe dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a, UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte.

ICT stručnjaci imat će priliku osim na savjetovanjima sudjelovati i na okruglim stolovima s temama vezanim za uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš odnosno ICT primjenu u zaštiti okoliša, a bit će riječi i o procesno-industrijskoj ICT tehnologiji te robotizaciji industrije.

Središnja tema ovogodišnjeg skupa je “Dan gospodarstvenika” u srijedu 23. svibnja, koji će na temu “Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo” pokušati odgovoriti na to goruće pitanje. Očekuje se dolazak vodećih domaćih i EU gospodarstvenika i stručnjaka te predstavnika iz Ministarstava rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja. “Dan gospodarstvenika” priprema se u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na mipro@mipro.hr.

Više informacija potražite na www.mipro.hr