MWC 2020 je otkazan!

blank

Ove se godine neće održati Mobile World Congress u Barceloni! Odlučeno je zbog koronavirusa

Službeno, MWC 2020 je otkazan! GSMA je odluku donijela samo nekoliko sati nakon što su (danas) u 14 sati objavili da će se sajam ipak otkazati, a poduprla ih je katalonska vlada i tamošnje zdravstvo.

John Hoffman izjavio je kako se MWC 2020 odgađa zbog zabrinutosti globalnom epidemijom koronavirusa. Problem su i putovanja te mnoge druge okolnosti koje bi zakomplicirale održavanje kongresa na koji je 24. veljače 2020. planiralo doći više od 100.000 ljudi iz gotovo 200 zemalja svijeta.

Nije pomogla niti garancija koju su organizatori osigurali što se tiče kontrola na ulaz u sam sajmišni prostor, a predložene su izuzetno visoke mjere.

Prvi je odluku 5. veljače 2020. donio LG, a dva dana kasnije istu je odluku donio i Ericsson. Uslijedili su 10. veljače Sony i Amazon, nakon čega je još 28 tvrtki donijelu istu odluku.

To je to! Limitless Intelligent Connectivity (krilatica pod kojom se MWC 2020 trebao održati) pokazala je kako neograničeno ne znači uvijek neograničeno. Tvrtke koje su planirale nastupiti na MWC svoje će proizvode predstaviti putem YouTube kanala te na budućim lokalnim događanjima koja će organizirati.