Osoblje Twittera priprema se za masovni odstrel

blank

Nedavni Muskov twitt da je ptica slobodna ima vrlo jasno tumačenje, što nimalo ne veseli zaposlenike Twittera

Elon Musk odlučio je osloboditi malo više ptica rekavši osoblju Twittera da će mnogi od njih biti otpušteni. Događa se to jedva tjedan dana nakon što je dovršena sporna akvizicija društvene mreže vrijedna 44 milijarde dolara, prenosi Mobile World Live.

U svojoj prvoj službenoj komunikaciji sa zaposlenicima Musk je rekao da su otpuštanja osoblja nužna za postizanje budućeg uspjeha. Brojni mediji izvješćuju da Musk danas (4. studenog 2022.) planira otpustiti oko 3700 zaposlenika, što se smatra otprilike polovicom ukupnog osoblja.

blank

Ovaj potez dio je Muskovog plana zaokreta za Twitter, koji se suočio s problemima profitabilnosti. Pretplata bi mogla biti sredstvo povećanja prihoda, a Elon razmišlja o naplati one plave kvačice pored naziva računa, koja pokazuje stvarnost da profil zaista i pripada toj osobi.

Reuters je naveo da su uredi Twittera privremeno zatvoreni, a očekuje se da će osoblje saznati njihovu sudbinu do 16:00, iako su neki navodno izjavili da su već odsječeni od resursa tvrtke, uključujući e-poštu.

Nakon završetka akvizicije Musk je smijenio izvršnog direktora, financijskog direktora i pravnog savjetnika Twittera.