Ovo je prvi pametni telefon na svijetu s kamerom ispod ekrana

blank

Inovativni ZTE Axon 20 5G već u prosincu ove godine stiže u prodaju na određena tržišta, među kojima su i zemlje Europske unije

Do sada smo vidjeli izbušene ekrane unutar kojih su smještene prednje, selfie kamere. ZTE s modelom Axon 20 5G ide korak dalje – kamera od 32 megapiksela će se nalaziti ispod ekrana. I to će biti prvi takav mobitel na svijetu, javljaju nam iz ZTE tvrtke.

blank

Cijena za ZTE Axon 20 5G još nije poznata, ali će uskoro biti objavljena na službenoj web stranici ZTE-a. Telefon će se od 21. prosinca 2020. naći na sljedećim tržištima: Ujedinjeno Kraljevstvo, Europska unija, Japan, Koreja, Tajland, Malezija, Filipini, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ukrajina, Saudijska Arabija i Južna Afrika.

True Full Display omogućit će da se ispod ekrana smjeste kamera, zvuk, svjetlo i senzor otiska prsta. Pokreće ga čipset Qualcomm Snapdragon 765G, imat će 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a tekuće hlađenje ugljičnim nanofiberom također je bitno za istaknuti.

blank

ZTE Axon 20 5G će na stražnjoj strani imati četverostruku kameru s podržanom umjetnom inteligencijom – glavni senzor ima 64 megapiksela i otvor blende f/1.8, širokokutni uz 8 megapiksela snima kut do 120 stupnjeva dok će se dva senzora s po 2 megapiksela koristiti za makro snimke i dubinske efekte. Video će se snimati u 8K rezoluciji (uz 15 fps), podržavat će 64x slow motion usporeno snimanje.

Telefon debljine 7,98 mm i mase 198 grama moći će se kupiti samo u crnoj boji, imat će jedan nano SIM utor, ulaz za kabel je USB Type-C. Baterija kapaciteta 4220 mAh brzo će se puniti snagom od 30 W dok će za 5G spajanje služiti 360-stupanjska surround antena kako bi korisnici imali stabilno i brzo 5G iskustvo. Operativni sustav je Android 10.

Zanimljiv je i popis senzora koji će biti ugrađeni u ZTE Axon 20 5G: senzor osjetljiv na pritisak, svjetlosni senzori, kompas, senzor ubrzanja (akcelerator), žiroskop, senzor otiska prsta te dvobojni temperaturni senzor.

blank

blank blank blank