Počinje najveće svjetsko natjecanje u fotografiji pametnih telefona

blank

U Huawei Next Image Awards 2021 natjecatelji mogu osvojiti jednu od 70 nagrada, uključujući novi Huawei P50 te novčane nagrade

Huawei Next Image Awards održava se od 2017. godine i to je najveće svjetsko natjecanje u fotografiji pametnih telefona – natječaju je do sada pristupilo čak 2 milijuna korisnika.

blank

Tema ovogodišnjih nagrada je „Better Together“. Natjecatelji mogu objaviti svoje najbolje fotografije slikane Huawei pametnim telefonom kako bi osvojili jednu od 70 nagrada, uključujući novi Huawei P50, novi pametni sat iz Huawei Watch 3 serije te novčane nagrade u vrijednosti do 10.000 USD. Rok za prijavu na natječaj je 30. studeni 2021. godine.

blank

Za razliku od drugih natjecanja, Huawei potiče sudionike da istraže različite perspektive i formate fotografije. Huawei Next Image Awards 2021 korisnike potiče da kroz 10 različitih kategorija otkriju raznolikost i ljepotu života:

Portret: Snimite portrete, autoportrete ili grupne fotografije gdje se ističu lice, tijelo ili silueta modela.

Monokromatski: Koristite samo crne i bijele nijanse kako biste uhvatili zabavne trenutke, podijelili svoje osjećaje i pokazali svoju inovativnu osobnost.

Boja: Uparite svoje fotografije s bojama kako biste iskomunicirali svoju jedinstvenu percepciju i ekspresiju svijeta koji vas okružuje.

Snapshot: Snimite najvažnije trenutke u životu kako biste bili sigurni da ih nikada nećete zaboraviti.

Noć: Snimanje jedinstvenih i prolaznih trenutaka u uvjetima slabog osvjetljenja ili mraka.

Telefoto: Korištenje telefoto objektiva za prikaz krajolika ili prenošenje emocija iz drugačije perspektive.

Ultra široki kut: Korištenje širokokutnog objektiva za prikaz krajolika ili prenošenje emocija iz druge perspektive.

Super makro: Korištenje makro objektiva za prikaz krajolika ili prenošenje emocija iz druge perspektive.

Kreator priče – video: Snimanje priča za manje od 15 minuta.

Kreator priče – fotografije: Niz od 3 do 9 fotografija za pružanje naracije, izražavanje emocija, bilježenje promjena ili osvjetljavanje trenda.

blank

Ove godine prijave za lokalni natječaj u Hrvatskoj primaju se preko osobnih profila korisnika. Naime, potrebno je objaviti fotografiju na svom Instagram profilu s hashtagom #HuaweiNextImage i #HuaweiHrvatska i označiti Huawei Hrvatska Instagram profil @huaweimobilehrv.

Glavna nagrada je novi pametni telefon Huawei nova 9, dok će drugoplasirani i trećeplasirani natjecatelj osvojiti Huawei tablet, odnosno tripod. Članovi žirija natječaja su Norman Mueller, direktor Huawei marketinga za hrvatsko i slovensko tržište, profesionalni fotograf Goran Jović te fotograf i snimatelj Petar Krešimir Furjan. Rok za prijavu na natječaj je 30. studeni 2021. godine, a moguće ju je obaviti ovdje.

Huawei nova 9
Huawei nova 9