Projekcijom kosovskog filma Košnica otvoren je Zagreb Film Festival

blank

Čak sedam naslova s liste nominacija Europske filmske akademije uvršteno je u program ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala

Ovogodišnji 19. Zagreb Film Festival nakon više od 10 godina vratio se u zagrebačko kino SC gdje je 2003. i započeo kao tada jedini međunarodni festival igranog filma u Zagrebu. Osim u dvorani Kina SC, filmovi se prikazuju u kinu Tuškanac, u Teatru &TD, Uraniji na Kvatriću, ali i na digitalnim platformama kinoeuropa.hr i croatian.film.

Projekcijom kosovskog filma Košnica, drame o ženi koja je pokrenuvši vlastiti biznis uzdrmala patrijarhalnu zajednicu, 14. studenog 2021. otvoren je Zagreb Film Festival koji se održava do 21. studenog 2021. Ukupno će se u svim ZFF programima, uključujući program festivala za djecu KinoKino, prikazati 134 filmska naslova.

blank

Filmski naslovi su raspodijeljeni u pet natjecateljskih (Glavni program dugometražnog filma, međunarodnog kratkometražnog filma i hrvatskog kratkometražnog filma; Ponovno s nama i Mreža festivala Jadranske regije), četiri popratna programa (Velikih 5, Ledolomke, PLUS i LUX), festival za djecu KinoKino i Industriju, program posvećen edukaciji i umrežavanju profesionalaca.

„Među filmovima u konkurenciji za nagrade ZFF-a moći ćete vidjeti dobitnike Zlatne palme, Zlatnog lava i Zlatnog medvjeda kao i dobitnike glavnih nagrada Sundancea, Karlovyh Vary i Sarajeva. Publici ćemo predstaviti filmove koji se bave zabranama pobačaja i homoseksualnosti, kroz nekoliko filmskih priča zakoračit ćemo u svijet fantastike, a uz i dalje aktualnu temu migranata vidjet ćemo i presjek hrvatskog društva. Veliki broj filmova nacionalni su kandidati za Oscara, a neki se natječu i za nagrade Europske filmske akademije”, izjavio je Boris T. Matić.

Cijene ulaznica su od 20 kuna (za jutarnje projekcije dugometražnih naslova) do 30 kuna za večernje projekcije i projekcije filmova iz programa Ponovno s nama i Velikih 5. S obzirom na epidemiološku situaciju, ulazak na projekcije i programe festivala bit će moguć s valjanom EU digitalnom COVID potvrdom ili važećim negativnim testom (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Pogledajte raspored programa na Zagreb Film Festival 2021.

blank