Prva hrvatska kompanija ikad na listi najetičnijih svjetskih kompanija

blank

Hrvatski Telekom se našao u društvu renomiranih svjetskih kompanija koje poštuju najviše standarde etičkih poslovnih praksi

Hrvatski Telekom je ispunio Ethisphere kriterije izvrsnosti u pet kategorija, uključujući program etike i usklađenosti, etičku kulturu, korporativnu odgovornost, upravljanje i vodstvo. Ethisphere je globalni lider u definiranju i unaprjeđenju standarda etičkih poslovnih praksi.

Ovo je prvi put da je hrvatska kompanija zavrijedila ovo priznanje i ispunila Ethisphere kriterije izvrsnosti. Time se Hrvatski Telekom našao u društvu renomiranih svjetskih kompanija kao što su Accenture, Hewlett Packard, Intel, IBM, L’Oréal, Microsoft, Salesforce, Sony, Starbucks.

Hrvatski Telekom je također jedan od samo 5 dobitnika globalno u telekomunikacijskoj industriji, pri čemu samo 17 od 136 dobitnika ima sjedište u Europi. U 2022. godini 136 organizacija dobilo je priznanje za predanost poslovnom integritetu. Dobitnici obuhvaćaju 22 zemlje i 45 industrija, a uključuju 14 dobitnika po prvi put i 6 organizacija koje su 16 puta uvrštene na popis dobitnika.

Ethisphere 2022 Ethics Indeks predstavlja grupu društava izlistanih na burzama koja su prepoznata kao primatelji ovogodišnjeg priznanja za najetičnije svjetske kompanije i koja ostvaruju za 24,6 postotnih bodova bolje rezultate od usporedivog indeksa velikih kompanija u razdoblju od posljednjih pet kalendarskih godina. Ovakvi bitno bolji rezultati karakteristično su obilježje onoga što Ethisphere naziva “Ethics Premium” i ono je konstanta otkad je Ethisphere počeo pratiti uspješnost kompanija dobitnika.

Metodologija i bodovanje

Utemeljen na Ethisphereovom zaštićenom Ethics Quotient proces procjene Najetičnijih svjetskih kompanija uključuje detaljnu analizu s više od 200 parametara o kulturi, okolišnim i društvenim praksama, etici i usklađenosti, korporativnom upravljanju, raznolikosti i inicijativama za podršku snažnom lancu vrijednosti. Proces služi kao operativni okvir za preuzimanje i kodificiranje vodećih praksi organizacija u različitim industrijama i diljem svijeta.