Reciklirani materijali smanjuju utjecaj na okoliš i povećavaju održivost

blank

22% materijala od kojih je izrađen novi Samsung Galaxy S23 Ultra je od recikliranih materijala, uz istovremeno zadržanu kvalitetu i estetiku

I ovce i novce! Može li se imati sve, vrlo često se pitamo, a najnoviji Samsung pametni telefon spaja upravo ta dva značenja. Preko ekrana pametnog telefona danas možemo obaviti gotovo sve, ali pri tome moramo biti i ekološki održivi.

Upravo takav je novi Samsung Galaxy S23 Ultra. Ovo je najkompletniji i najmoćniji pametni telefon na svijetu, jasno je već na prvi pogled. Istovremeno, kakav je utjecaj na okoliš ovog moćnog stroja?

Prije nego li uzmete u ruku novi Galaxy S23 Ultra susrest ćete se s kutijom u kojoj je uređaj stigao do vas. Pakiranje je od 100 posto recikliranih materijala, a primijetit ćete i dimenzije kutije koje su sada primjetno manje i zauzimaju manje prostora u ladici nakon što zaboravimo na samu kutiju.

blank

Dok kutiju odlažemo u ladicu, kroz misli nam prolaze sve faze kroz koje je naš novi pametni telefon prošao: Samsung je u proizvodnji koristio više recikliranih materijala nego do sada, uključujući materijale poput recikliranog aluminija i stakla kao i recikliranu plastiku od odbačenih ribarskih mreža, bačvi za vodu te boca od polietilen tereftalata (PET).

Povećana je upotreba recikliranih materijala sa šest unutarnjih komponenti na Galaxy S22 Ultra na 12 unutarnjih i vanjskih komponenti na Galaxy S23 Ultra pametnom telefonu. Nova S serija je prva koja donosi Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 zaštitno staklo pružajući otpornost i dugotrajnost, a sadrži 22% recikliranih materijala. Zahvaljujući manjem pakiranju manji je utjecaj na okoliš tijekom prijevoza iz tvornice do trgovine.

Samsung Galaxy S23 Ultra, S23+, S23
Samsung Galaxy S23 Ultra, S23+, S23

Istovremeno, minimaliziranjem utjecaja na okoliš Samsung je zadržao kvalitetu i estetiku, što je bio cilj, a potvrđuje to certifikat UL ECOLOGO koji označava proizvode koji potvrđeno smanjuju utjecaj na okoliš: tijekom životnog ciklusa smanjena je potrošnja energije, manje je korištenih materijala, manji je utjecaj na okoliš.

Naš se planet mirno i spokojno može vrtjeti oko Sunca jer je Galaxy S23 serija, zahvaljujući kontinuiranim ažuriranjima kroz četiri generacije tijekom nadolazećih godina kao i pet godina sigurnosnih ažuriranja, idealna za korisnike koji su u potrazi za uređajem kojeg će moći koristiti dugi niz godina, bez usporavanja performansi.

Svjedoči tome Snapdragon® 8 Gen 2 mobilna platforma, najsnažnija i najučinkovitija platforma ikada u Samsung Galaxy pametnom telefonu. Idealna je za gaming i snažne peformanse. Jedno od najznačajnijih poboljšanja kod Galaxy S23 serije je optimizirani grafički procesor (GPU) – približno je 41% brži u usporedbi s Galaxy 22 serijom i dizajniran je posebno za napredne korisnike. Ugrađena je bolja 5.000 mAh baterija.

blank

Kad na 6,8-inčnom rubnom ekranu sa smanjenom zakrivljenošću i većom ravnom površinom prijateljima pokažete fotografiju snimljenu s prvim 200 MP senzorom ikad svi će od vas tražiti da im pošaljete tu fotografiju.

Pametni telefoni Galaxy S23 serije dostupni su u Hrvatskoj u zelenoj, krem, fantomskoj crnoj te boji lavande. Galaxy S23 Ultra bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1,449.00 €, Galaxy S23+ od 1,239.00 € i Galaxy S23 od 979.00 € kod Samsung prodajnih partnera i Samsung internet trgovini.

Više informacija pronađite na https://www.samsung.com/hr/.

blank