Sa Samsung Galaxy S24 idemo u Barcelonu istražiti taj magični grad

blank

Iako se pojam pametnog telefona koristi već tri desetljeća nikada kao sada telefon nije bio baš toliko pametan, ali i koristan

Idealno bi bilo kada bi pametni telefon uz samo jedan dodir napravio ono što poželimo. To je od sada i moguće na Samsung Galaxy S24 seriji – zahvaljujući najnovijoj značajci “circle to search with Google” više se ne moramo kretati između više aplikacija kako bismo pronašli značenje nekog pojma, kako negdje jednostavno otputovati ili kupiti predmet za koji ne znamo niti kako se zove niti koliko košta, ali ga imamo ispred sebe – na ekranu ili uživo.

I dok jedni ovih dana idu na zimovanje mi smo se zaputili prema jugu, u magičnu Barcelonu, do svima poznate građevine Sagrada Familia. Smještena u katalonskom gradu nije baš “na ruku”, ako krećete iz Zagreba. Najprije je potrebno kupiti avionske karte, što podrazumijeva presjedanje, zatim pronaći put do vjerskog objekta koji se prema Gaudijevim nacrtima gradi već cijelo stoljeće. Navodno bi uskoro gradnja mogla biti gotova.

blank

blank

Za početak odabiremo najbrži put preko Austrije, a na ekranu samo zaokružimo Beč, dok istražujemo avionske karte. Ne moramo odlaziti u druge aplikacije kako bismo pokrenuli Google pretraživanje, ništa ne moramo kopirati niti pamtiti. Sve će Samsung Galaxy S24 Ultra napraviti sam, na istom ekranu. Dakle, ne napuštamo ekran kako bismo došli do potrebnih informacija.

Ubrzo odabiremo avionske karte i spremni smo za put do Barcelone. Zatim od glasovnog pomoćnika zatražimo prikaz slike Sagrada Familia te ponovo zaokružimo sliku same katedrale. Prije toga samo nakratko pritisnemo središnju tipku na dnu AMOLED ekrana po kojem je sada još jednostavnije koristiti S Pen olovku jer je ekran od 6,8 inča potpuno ravan.

blank

Dobivamo zatim na ekranu informacije da bi bilo dobro unaprijed kupiti ulaznicu za ulazak u Sagrada Familia građevinu, kako bismo izbjegli redove i čekanje. Usput ćemo saznati i sve o samoj građevini, ponovo uz pomoć značajke “circle to search with Google”.

U Barceloni su drveća s narančama vrlo česta, a nas zanima nešto više detalja – nakon što kroz tražilo kamere u kadar ulovimo narančaste plodove ponovo pritisnemo početnu tipku na dnu ekrana te zaokružimo naranču.

blank

blank

Dakle, u bilo kojoj situaciji se može zaokružiti prstom, označiti ili olovkom zabilježiti na ekranu, što god da radimo – surfamo internetom, gledamo objave od prijatelja na društvenim mrežama, ispred sebe vidimo super jaknu, zanima nas gdje se mogu kupiti cipele od osobe koja stoji pored nas u tramvaju.

Pretraživanje je jednostavno i pruža se u bilo kojem trenutku kako bi imali više informacija o onome što vidite na ekranu ili kroz kameru. Vrlo ćete lako kupiti preko interneta spomenutu jaknu ili cipele, a pokvari li vam se kvaka kod kuće samo pokrenite kameru, zaokružite kvaku i dobit ćete informacije gdje se može kupiti i kako se zove model.

blank

Iskustvo brzog pretraživanja nikada nije bilo lakše, a korisnik se vrlo lako može upoznati sa svime onime što vidi kroz ekran te krenuti u istraživanje. Trebao nam je taksi u Barceloni – u kadru kamere smo zaokružili crno-žuto vozilo i odmah dobili sve bitne informacije za kontakt.

blank

Samsung Galaxy S24 Ultra u oklopu od titana omogućuje i mnoge napredne značajke uz pomoć Galaxy AI – pomoćnike Note Assist, Chat Assist i Photo Assist kako biste uz umjetnu inteligenciju lakše planirali svoje vrijeme i optimizirali posao, uredili fotografiju ili joj povećali rezoluciju.

U Španjolskoj će nam dobro doći i Live Translate uz koji možemo pričati s osobom koja s druge strane telefonske veze priča španjolski, a mi engleski jezik. Sve što osoba izgovori na španjolskom jeziku prevodi se u glas na nekom drugom jeziku. Putovati nikada nije bilo lakše, ali niti koristiti pametni telefon koji je sada baš jako pametan.

blank