Samsung Display je imao jedan od najzanimljivijih štandova na MWC24

blank

Uz nekoliko uređaja koji imaju savitljive ekran pozornost je privlačio i savitljivi ekran, a Galaxy Z Fold5 testiran je pri 60 stupnjeva

Na štandu Samsung Display bilo je jako vruće, sudeći po novitetima koji su uživo pokazani, a mogu se očekivati vjerojatno jednog dana. Sve su ovo koncepti, ne zna se kada će ih Samsung komercijalizirati, ali izgledaju fenomenalno i uzbudljivo.

U prozirnu kutiju u kojoj je bilo 60 stupnjeva Celzijusa smješten je danima bio Samsung Galaxy Z Fold5. Odlučili su njegov savitljivi ekran testirati na savijanje, pri spomenutih 60 stupnjeva, a cilj je bio 150.000. Trećeg dana sajma napravljeno je 125.000 preklapanja odnosno savijanja ekrana.

blank blank

Samsung je pokazao i potpuno savitljivi pametni telefon Samsung OLED Cling Band kojeg je moguće postaviti kao narukvicu na zapešću ruke, vidjeli smo OLED pametni zvučnik Samsung OLED Smart Speaker kojem se ekran savija, a privukle su nas i slušalice Samsung OLED Headphone koje na sebi imaju ekrane.

Samsung OLED Cling Band
Samsung OLED Cling Band

 

Samsung OLED Smart Speaker
Samsung OLED Smart Speaker
Samsung OLED Headphone
Samsung OLED Headphone

Uz ekran koji se savija kao kod Galaxy Z Fold5 modela Samsung je pokazao i kako se ekran može savinuti na suprotnu stranu, a vidjeli smo i koncept s dva pregiba ekrana tako da su ugrađene dvije šarke (Flex S).

Samsung Flex S
Samsung Flex S

Pored je bio smješten Samsung Slidable Flex tablet kod kojeg se ekran proširuje odnosno rola. Vidjeli smo i Flex Hybrid s ekranom od 10,5 u fullHD+ rezoluciji koji postaje 12,4-inčni, u omjeru 16:10. Pokazan je bio i Flex Note, 17,3-inčni savitljivi uređaj s QHD+ rezolucijom i omjerom stranica 4:3.

Samsung Slidable Flex
Samsung Slidable Flex
Samsung Flex Hybrid
Samsung Flex Hybrid
Samsung Flex Note
Samsung Flex Note

blank

blank blank