Samsung dobio potvrdu da je jedan od pet najboljih brendova u svijetu

blank

Svake godine Interbrand, globalna konzultantska tvrtka za robne marke, objavljuje 100 najboljih svjetskih robnih marki

Samsung Electronics je danas prepoznat kao jedan od pet najboljih u Best Global Brands 2022. Vrijednost Samsungove robne marke procijenjena je na 87,7 milijardi USD, što predstavlja rast od 17% u usporedbi sa 74,6 milijardi USD u 2021. Time je Samsung svrstan na peto mjesto tri godine zaredom.

Financijski rezultati Samsunga sada su blizu razina prije pandemije te tvrtka ima sve veću potražnju za memorijom zbog povećanja upotrebe podataka. U 2021. Samsung je zabilježio rast vrijednosti brenda od 20% u usporedbi s 2020., a ove godine nastavlja s dvoznamenkastim rastom.

blank

Samsung je na listu 10 najboljih prvi put ušao 2012. godine zauzevši deveto mjesto te se svake godine uspio popeti na ljestvici, dostigavši šesto mjesto 2017. i peto mjesto u 2020. godini.

“Samsung Electronics je uspio zabilježiti dvije uzastopne godine dvoznamenkastog rasta vrijednosti brenda, a sve zahvaljujući podršci naših globalnih kupaca,” rekao je YH Lee, izvršni potpredsjednik i direktor marketinga Samsung Electronicsa. “Zauzvrat, cijela će tvrtka raditi zajedno kao tim kako bi pružila bolje i zadovoljnije korisničko iskustvo.”