Samsung Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic

blank

Dva nova pametna sata su u odnosu na prethodnike unaprijeđena u svakom pogledu, a stvaraju i zdrave navike

Tijekom Unpackeg događaja u Seulu u Južnoj Koreji Samsung je predstavio dva nova pametna sata. Dizajnirani su kako bi korisnicima pomogli u stvaranju zdravijih navika tijekom dana i noći. Galaxy Watch6 serija odlikuje se funkcijama za sveobuhvatne zdravstvene mogućnosti i snažnim performansama u sofisticiranom i elegantnom dizajnu, ističući tanji okvir, veći i živopisniji zaslon te interaktivno korisničko sučelje.

Oba modela također omogućuju korisnicima pristup većem izboru raznovrsnih izgleda brojčanika kao i novim opcijama remena koji ih motiviraju za realizaciju svojih ciljeva.

blank

Galaxy Watch6 serija pruža korisne uvide koji mogu dovesti do pozitivnih promjena tijekom cijelog dana, nudeći personalizirane i konkretne prijedloge, savjete i poticaje. Budući da bolje zdravlje počinje boljim snom Samsung pomaže korisnicima optimizirati njihovu noć na isti način na koji optimiziraju svoj dan fokusirajući se na tri ključna elementa boljeg sna: razumijevanje osobnih obrazaca spavanja, izgradnju boljih navika i uspostavljanje okruženja pogodnog za spavanje.

Nadograđujući napredne značajke spavanja i wellnessa, Galaxy Watch6 serija sada nudi detaljnu analizu čimbenika rezultata spavanja – ukupno vrijeme spavanja, ciklusi spavanja, vrijeme budnosti te fizički i mentalni oporavak – kako bi korisnicima pomogao razumjeti kvalitetu sna koju dobivaju svaku noć.

blank

Individualne poruke o snu, razvijene u suradnji s organizacijom National Sleep Foundation također pružaju korisnicima detaljne povratne informacije o njihovom načinu spavanja. Galaxy Watch6 nudi funkciju postojanost spavanja koja prikazuje koliko je dosljedno korisnikovo vrijeme spavanja i budnosti kao i poseban simbol sna u obliku životinje koja predstavlja njihov tip sna.

Fitness funkcije postaju personaliziranije kako bi motivirale korisnike tijekom cijelog njihovog putovanja prema boljem zdravlju. Sastav tijela, s ključnim fizičkim mjerenjima poput sastava skeletnih mišića, bazalnog metabolizma, količine tjelesne vode i postotka tjelesne masti, pruža kompletan pregled korisnikovog tijela i kondicije te nudi prilagođeni pristup postavljanju ciljeva, praćenju napretka i vođenju personaliziranih savjeta o fitnessu i prehrani putem nove suradnje s Whiskom.

blank

Nova značajka personalizirane zone srčanih otkucaja analizira individualne fizičke sposobnosti i definira pet optimalnih razina intenziteta trčanja kako bi korisnicima pomogla postaviti vlastite ciljeve temeljene na njihovoj sposobnosti – od sagorijevanja masti do treninga visokog intenziteta.

Osim više od 100 postojećih treninga koje je moguće pratiti, novo dodani Track Run bilježi korisnikove trke na traci dok Custom Workout opcija omogućuje korisnicima izgradnju i praćenje njihove rutine vježbanja.

blank

Pored postojećeg praćenja krvnog pritiska i električnog senzora srca (EKG) nova funkcija obavještavanja o nepravilnom srčanom ritmu HR Alert (IHRN) pomaže korisnicima da bolje razumiju zdravlje svog srca i otkriju neuobičajeno visok ili nizak srčani ritam u pozadini – čak i dok spavaju.

Galaxy Watch6 također omogućuje korisnicima praćenje temperature kože tijekom noći kako bi dobili korisne uvide, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa, dok Fall detection značajka može detektirati pad, bilo da se dogodi tijekom vježbanja, dok korisnici stoje ili čak spavaju. Nakon što je pad detektiran vaš sat će automatski obavijestiti broj hitne službe ili unaprijed odabrane kontakte.

Čitanje i pisanje je lakše na 20% većem zaslonu koji prikazuje više teksta na zaslonu i veću tipkovnicu – sve to zadržavajući udobnost korištenja. Živopisniji zaslon veće rezolucije odlikuje se maksimalnom osvjetljenošću od 2000 nita, u kombinaciji s Always On Display funkcijom za prilagođavanje svjetline zaslona.

blank

Galaxy Watch6 i Watch6 Classic dolaze s 30% tanjim okvirom i 15% tanjim rotirajućim okvirom, što dodatno ističe ljepotu prepoznatljivog okruglog dizajna. Galaxy Watch6 serija dolazi s većom baterijom i smanjenom potrošnjom baterije kako bi podržala veći i svjetliji zaslon. Samo osam minuta brzog punjenja omogućuje korisnicima dodatnih osam sati rada, što je idealno za praćenje sna tijekom noći.

hatsApp olakšava korisnicima Galaxy Watch pametnog sata da ostanu povezani s prijateljima i obitelji bez uzimanja pametnog telefona u ruke. Nova aplikacija Thermo Check iskorištava novi API i omogućuje korisnicima mjerenje temperature svojih omiljenih obroka ili vode prije plivanja, a sve to bez kontakta.

blank

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic dostupni su za prednarudžbu u Hrvatskoj od danas, 26. srpnja, kod Samsungovih ovlaštenih partnera. Prednarudžom Galaxy Watch6 ili Watch6 Pro pametnog sata na poklon dobivate bežične slušalice Galaxy Buds2. Za više informacija o promociji posjetite link.

Galaxy Watch6 dolazi u veličini 44 mm u grafitnoj i srebrnoj boji te u veličini 40 mm u grafitnoj i zlatnoj boji. Galaxy Watch6 bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 319 EUR za Bluetooth verziju i od 369 EUR za LTE verziju.

Galaxy Watch6 Classic sat odlikuje se vrhunskim dizajnom za sva vremena i omiljenim rotirajućim okvirom te je dostupan u crnoj i srebrnoj boji u veličinama od 43 i 47 mm. Galaxy Watch6 Classic bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 419 EUR za Bluetooth verziju i od 469 EUR za LTE verziju.