Stiže novi pametni telefon

blank

CMF je podbrend proizvođača pametnih telefona i slušalica Nothing, a dok čekamo Nothing Phone 3 najavili su nešto novo

Bit će to pristupačniji pametni telefon, naziv će mu biti CMF Phone 1, a za sada su objavili samo mali dio dizajna kućišta, na kojem se vidi kotačić te poprilično zaobljeni rub. Što bi trebao raditi taj kotačić još se ne zna. Možda će samo biti nešto na što ćemo pričvrstiti razne dodatke.

Iz Nothinga kažu da će novi model imati prekrasan dizajn – korištenjem Nothingove inovacije i pedantne pažnje posvećene dizajnu, a služit će kao “prekrasna ulazna točka u naš cijeli ekosustav proizvoda”.

Za očekivati je da će CMF Phone 1 biti nešto potpuno drugačije od današnjih pametnih telefona, ne samo zbog dizajna koji su otkrili nego i zbog najave iz same tvrtke: “Dok drugi zanemaruju ovu kategoriju pametnih telefona mi joj pridajemo punu pozornost.”

CMF Phone 1 će imati ekran od 6,7 inča sa 120 Hz osvježavanja slike, pokretat će ga Dimensity 7200, uz 6 GB radne te 128 ili 256 GB memorije, uz bateriju od 5000 mAh i punjenjem snage 33 W. Straga će se nalaziti dvostruka kamera od 50 megapiksela (jedan senzor će biti širokokutni) dok će naprijed biti ugrađena kamera od 16 megapiksela.

Službeno predstavljanje telefona trebalo bi biti u srpnju 2024., a očekivana cijena se kreće od 249 do 279 USD.