Što je Rakuten Viber predstavio u 2023. godini?

blank

Rakuten Viber proširuje svoju ponudu i gradi snažno iskustvo unutar aplikacije, ali i obećava još uzbudljivijih ažuriranja u 2024. godini

2023. godina završila je za Rakuten Viber s rekordnim brojem objavljenih značajki. Viber plaćanja su svoj debi u Hrvatskoj imala u kolovozu 2023. Predstavili su jednostavan, siguran i besplatan način za trenutni prijenos sredstava unutar aplikacije, a diljem svijeta u 2023. dosegla su 1 milijun novčanika.

Tijekom 2023. godine Rakuten Viber je osvježio svoje korisničko sučelje čineći ga lakšim za navigaciju i za pristup medijskoj biblioteci, što je dovelo do toga da se više ljudi aktivno pridružuje i doprinosi grupnim razgovorima i raspravama.

Obiteljske i školske grupe poznate su kao najaktivnije u Hrvatskoj te pomažu ojačati odnos između roditelja i učitelja premošćujući jaz između generacija i čineći Viber platformom za ljude svih dobi.

blank

U 2023. godini lansirali su Poslovne račune omogućavajući korisnicima da otkriju poslovne subjekte i pronađu sve potrebne informacije o njima na jednom mjestu.

Tijekom 2023. godine Rakuten Viber ojačao je svoj ekosustav superaplikacije predstavljanjem dodatnih značajki i usluga podržanih od strane velikih brendova. Među značajnim partnerstvima bila je integracija nagrađivanog AI suputnika, Kuki koji na Viberu ima više od 720 tisuća jedinstvenih pretplatnika koji su generirali 21,7 milijuna poruka.

Još jedan važan korak povezan s AI-jem bilo je lansiranje ChatGPT Powered AI Bot na aplikaciji za razmjenu poruka. Što se tiče sadržaja, brojna partnerstva Rakuten Vibera s lokalnim organizacijama, medijima, sportskim klubovima i nevladinim organizacijama pružila su hrvatskim korisnicima bitne informacije iz prve ruke na dnevnoj bazi. Kao rezultat, broj Viber kanala u zemlji porastao je za 14 % na godišnjoj razini.