Što mislite, koji je najprodavaniji Android smartphone?

blank

Xiaomi Redmi Note 8 je najprodavaniji Android pametni telefon u posljednjem kvartalu 2019. godine

Prema podacima tvrtke Canalys, Xiaomi Redmi Note 8 bio je najprodavaniji Android pametni telefon u posljednjem kvartalu 2019. godine. Redmi Note 7 je mobilni telefon s vidljivo povećanom potražnjom u 2019. godini.
Iza Redmi Note 8 su Samsungov Galaxy A10s, Galaxy A20s, Galaxy A30s i Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

blank

Gledajući ukupnu prodaju u četvrtom kvartalu 2019. godine, Xiaomi Redmi Note 8 se nalazi na šesto mjestu, a ispred je pet Appleovih smartphoneova: iPhone 11, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone XR i iPhone 8.

Redmi Note 8 lansiran je na globalno tržište u rujnu prošle godine, dok je na hrvatsko tržište stigao mjesec dana kasnije. Prvi je pametni telefon iz Redmi Note serije kojemu je dodijeljena prestižna TÜV Rheinland potvrda, a potvrđuje usklađenost Redmi Note 8 pametnog telefona s odgovarajućim standardima i propisima na nacionalnom i međunarodnom tržištu, a osobito na tržištu Europske unije.

blank

Ovo je prvi uređaj iz Xiaomijeve Redmi Note serije koji je opremljen četverostrukom stražnjom kamerom. Glavna stražnja kamera s 48 MP senzorom ultra visoke rezolucije, širokokutna 8 MP kamera od 120 stupnjeva s podrškom inteligentne korekcije izobličenja, 2 MP makro kamera i 2 MP senzor dubine čine ovaj pametni telefon spremnim za savršene fotografije u svakoj situaciji, bez obzira na vremenske uvjete.

Nezaboravno vizualno iskustvo dodatno osnažuje i 13 MP prednja kamera koja omogućava snimanje panoramskog i AI portretnog selfija uz 6,3 inčni LCD dot drop ekran s FHD+ rezolucijom (kontrast 1500:1) kojemu je TÜV Rheinland dodijelio certifikat za kvalitetu zaštite očiju, odnosno smanjenu količinu štetnog plavog svjetla.

Opremljen je Qualcomm Snapdragon 655 procesorom te baterijom kapaciteta 4000 mAh, dok je cjelokupni uređaj zaštićen Corning Gorilla staklom pete generacije.

blank