Tele2 Fiskalka za unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika

blank

Fiskalka je POS fiskalna blagajna nastala suradnjom Tele2 i PBZ Carda

Tele2 je predstavio novu uslugu Fiskalka koja će digitalizacijom poslovnih procesa malih i srednjih poduzetnika (MSP) biti osnova njihova uspješnijeg poslovanja, a time i ukupnog gospodarskog rasta, s obzirom na izniman udio MSP-ova u hrvatskom gospodarstvu. Dvije trećine poduzeća u Hrvatskoj su mali poduzetnici, što predstavlja veliki potencijal.

blank

Obveznici fiskalizacije s Fiskalkom dobivaju praktično i mobilno blagajničko rješenje s integriranim gotovinskim i kartičnim plaćanjem (u odnosu na konkurenciju nude spomenuto kartično plaćanje), a uređaj podržava i najnovije načine plaćanja mobitelom kao što su NFC te Apple Pay i Google Pay. Ovaj all-in-one uređaj mjesečno ima cijenu 199 kn + PDV (248,75 kuna), a uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca uključuje aplikaciju i internetsku vezu s 1 GB prometa. Nakon dvije godine cijena će biti 143 kn + PDV, a korisnici cijelo vrijeme imaju i podršku za rad.

Mogućnost prihvata kartica na različitim lokacijama, ne samo u jednoj trgovini ili uredu, može biti prilika za nove poslovne pothvate ili proširenje poslovanja. Primjerice, tijekom turističke sezone mobilni POS jedina je mogućnost za turiste koji kod sebe nemaju gotovine, dok onima čiji se posao sastoji od terenskog rada, poput prodaje osiguranja ili dostave na kućni prag, mobilni POS može povećati konverziju i olakšati posao, poručili su iz Tele2.

Uređaj N5 SMART POS ima 5,5-inčni HD zaslon na dodir, operativni sustav Android, bateriju koja omogućava 120 sati rada i 500 transakcija te prednju i stražnju kameru. Korisnik u jednom uređaju dobije integriranu blagajnu, pisač i prihvat kartica brendova Visa i Mastercard gdje god se nalazio, bez uvjeta minimalnih transakcija i dodatnog najma uređaja.

blank

Nakon kupnje uređaja u Tele2, korisnik ne treba nikamo ići, već telefonski dogovara dolazak djelatnika PBZ Carda u roku od 48 sati kako bi se zaključio ugovor za kartično plaćanje. Visa se može pohvaliti sa 100 posto beskontaktnim karticama.

U Hrvatskoj je plaćanje gotovinom još uvijek vrlo često, ali kako smo turistička zemlja morat ćemo prijeći na beskontaktno plaćanje. Poduzetnik koji neće prihvaćati takav način plaćanja imat će limitiran potencijal posla, a beskontaktna plaćanja povećavaju potrošnju, već je dokazano. Susjedna Italija je prelazak na kartično plaćanje proglasila kao jednom od mjera sprječavanja sive ekonomije.

blank

U Tele2 i PBZ Cardu ističu da su Fiskalkom odgovorili na trendove i potrebe korisnika jer istraživanja potvrđuju da trgovci koji prihvaćaju platne kartice kao sredstva plaćanja imaju znatna povećanja prihoda i prodaje.

Također, udio kartičnog plaćanja u Hrvatskoj stalno raste i 2018. godine iznosio je 41,7 posto ukupnog obujma fiskaliziranih računa. Istodobno, domaće analize pokazuju da je tek tri do deset posto tvrtki u trgovini i turizmu digitaliziralo svoje poslovanje, a upravo je u tim sektorima znatan udio MSP-ova i obveznika fiskalizacije.

I u ovoj godini nastavljamo s predstavljanjem rješenja koje u skladu s trendovima odgovara na potrebe korisnika. Našim inovativnim i jedinstvenim proizvodom Fiskalkom malim i srednjim poduzetnicima jednostavno i transparentno olakšavamo svakodnevnu rutinu s fiskalizacijom. Zahvaljujući suradnji s PBZ Cardom, Monri Paymentsom i BIOS ICT-om uveli smo fintech trend u B2B sektor, a posebno me veseli to što naš proizvod ide ukorak s najnaprednijim principima te omogućava nadogradnju za mobilna plaćanja, kao što je NFC ili Apple Pay i Google Pay. Vjerujem da će obveznici fiskalizacije u ovom poslovnom rješenju prepoznati prednosti digitalne transformacije svojeg poslovanja, koja će im u konačnici omogućiti učinkovitije poslovne procese, zadovoljnije korisnike i, naravno, poslovni rast“, izjavio je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

blank