U Južnoj Koreji 3 milijuna korisnika koristi 5G

blank

Tijekom rujna u Južnoj Koreji je 5G usluge koristilo 3 milijuna ljudi s brzinama većim od 1 Gb/s

Do kraja 2019. godine pokrivenost 5G signalom u Južnoj Koreji trebala bi biti 93 posto stanovništva. Porkivenost je sve veća i u ruralnim područjima, a ne samo u velikim gradovima. Poboljšava se i pokrivenost u unutrašnjim prostorima zgrada i građevina.

Dakle, prošlo je samo pet mjeseci od pokretanja prve 5G mreže u svijetu, a Južnokorejci su već dostigli brojku od 3 milijuna korisnika pete generacije mobilne telefonije. Tri mobilni operatora već su instalirala više od 90.000 5G baznih stanica što je dvostruko više nego što ih je bilo na početku rada. Za kupnju frekvencijskog spektra na 3,5 GHz i 28 GHz područja mobilni su operatori potrošili oko 3 milijarde američkih dolara.

Korisnicima se nude dva modela 5G pametnih telefona, jedan Samsung i jedan LG. Dakle, samo korejski mobiteli. U početku su se korisnici žalili na brzine prijenosa podataka, ali sada su brzine daleko veće i broj pritužbi je u padu, izjavio je Lee Kang-yong, zamjenik direktora ICT odjela u korejskom Ministarstvu znanosti i ICT-a. Brzine su veće od 1 Gb/s.