U Redmi Note 9T mogu se smjestiti dvije 5G SIM kartice

blank

Prvi 5G pametni telefon u Redmi Note seriji, Redmi Note 9T, omogućuje 5G povezivanje na dvije SIM kartice istovremeno

blank

MediaTek Dimensity 5G 800U je čipset s podrškom za rad u 5G mrežama. Početna cijena za Redmi Note 9T od 1899 kuna znači da će ovaj model biti jedan od najpovoljnijih na hrvatskom tržištu, ukoliko već sada želite imati podršku za 5G.

Bez obzira što kod nas još nije raspisana koncesija za mreže pete generacije, 5G je dostupan putem mreže Hrvatskog Telekoma na 4G frekvencijama. Ostvarit ćete brzine do otprilike 500 Mb/s, u što smo se i sami uvjerili testirajući HT-ovu 5G uslugu dostupnu za više od milijun korisnika u Hrvatskoj.

blank

Redmi Note 9T dolazi u Nightfall Black i Daybreak Purple bojama plastičnog kućišta, na prednjoj se strani nalazi staklo Gorilla Glass 5, a za fullHD+ ekran od 6,53 inča je certifikat dao TÜV Rheinland s kojim će se smanjiti plavo osvjetljenje.

Za razliku od modela Redmi 9T, model Redmi Note 9T ima stražnju trostruku kameru od 48 megapiksela + 2 megapiksela za dubinske snimke + 2 megapiksela za makro snimke s udaljenosti od samo nekoliko centimetara.

blank

Unutar ekrana smještena je rupica u kojoj se nalazi prednja kamera od 13 megapiksela, kao i na prethodniku Redmi Note 8T (s tim da prethodnik koristi urez na vrhu ekrana). U novi Xiaomijev model Redmi Note 9T smještena je baterija kapaciteta od 5000 mAh, što znači da možete očekivati ugodan rad, bez straha da ćete brzo ostati bez baterije.

U pakiranju dolazi punjač snage 22,5 W koji isporučuje 18 W, a Xiaomi jamči da će baterija omogućiti do 800 ciklusa punjenja, bez primjetnog gubitka kapaciteta. Ako budete bateriju punili svaki dan, možete računati na najmanje dvije godine rada.

blank

Xiaomi je na bok kućišta s teksturiranim polikarbonatom smjestio čitač otiska prsta, a s njim u kombinaciji možete koristiti i prepoznavanje lica vlasnika telefona koristeći prednju kameru. Sučelje operativnog sustava Android 10 je nadograđeno s MIUI 12, telefon ima stereo zvučnike.

Cijena za Redmi Note 9T s 4 GB radne i 64 GB interne memorije je 1899 kuna dok se za 4 GB + 128 GB treba izdvojiti 1999 kuna. Isplati se dati dodatnih 100 kuna i uživati u većem kapacitetu.

blank