Xiaomi je sklopio ugovor s Leicom

blank

Leica i Xiaomi potpisali su ugovor o dugoročnoj suradnji, a poznati brend će razvijati tehnologije mobilne fotografije

Poznati njemački brend Leica već se proslavio na mnogim pametnim telefonima, a sada će obogatiti fotografsko iskustvo korisnika Xiaomijevih pametnih telefona. Prvi smartphone očekuje se već za dva mjeseca, u srpnju 2022. godine. Hoće li to biti Xiaomi 12 Ultra? Vidjet ćemo uskoro.

Što se tiče partnerstva izvršni direktor Xiaomia Lei Jun izjavio je da će taj potez “pružiti snažan poticaj” vizualnoj strategiji dobavljača. Stiže nova era mobilnog snimanja koju će zasigurno omogućiti Leica, njemački proizvođač fokusiran na proizvodnju digitalnih fotoaparata i sportske optike. Više od 100 godina Leica Camera stvara lagane kamere koje preferiraju pioniri ulične fotografije kao i optičke leće svjetske klase.

blank

Unatrag nekoliko godina Leica surađuje s brendom Huawei u njihovim serijama pametnih telefona pod oznakama P i Mate, a posljednji model je Huawei P50 Pro.

„Xiaomi se usredotočuje na stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvijek se nada istražiti mogućnosti fotografije na pametnom telefonu do krajnjih granica. Xiaomi i Leica složni su u međusobnim nastojanjima i idejama te cijene međusobne prednosti i industrije. Ova će suradnja pružiti snažan poticaj Xiaomijevoj strategiji mobilne fotografije. Tijekom suradnje – od dizajna optike do finog podešavanja estetske orijentacije, inovativnih tehnologija, filozofija proizvoda i preferencije fotografije – obje strane iskusile su nevjerojatno duboku fuziju“, rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi Group.

Lei Jun, Xiaomi
Lei Jun, Xiaomi

„Čast mi je danas objaviti dugoročnu stratešku suradnju sa Xiaomijem. I Leica i Xiaomi su prestižni globalni brendovi i tijekom ovog nevjerojatnog procesa duboke suradnje, obje strane sukcesivno su radile na cilju stvaranja nove ere za korisnike mobilne fotografije. Uvjereni smo da će prvi zajednički razvijeni fotografski flagship pametni telefon učiniti značajan, pionirski napredak obje tvrtke. Korisnicima ćemo u području mobilne fotografije pružiti iznimnu kvalitetu fotografije, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvoriti novu eru mobilne fotografije“, dodaje Matthias Harsch, izvršni direktor kompanije Leica Camera AG.

Matthias Harsch, Leica Camera AG
Matthias Harsch, Leica Camera AG