Xiaomi je u središnjoj i istočnoj Europi zauzeo drugo mjesto

blank

Poredak po isporukama pametnih telefona u trećem kvartalu je sljedeći: Samsung, Xiaomi, Huawei, Apple, Oppo

Nakon što je u trećem kvartalu 2020. zauzeo treće mjesto po isporukama pametnih telefona u svijetu, Xiaomi je napravio još jedan veliki podvig – na tržištu u središnjoj i istočnoj Europi drže odlično drugo mjesto, pokazuju podaci agencije Canalys.

blank

Samsung je, kao i globalno, na prvom mjestu. Ima udio od 32 posto, a toliko je imao i u trećem kvartalu 2019. godine.

Xiaomi je uz rast od čak 80 posto zauzeo drugo mjesto s udjelom od 27 posto. Dakle, u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, imaju rast isporuka od čak 80 posto. Xiaomi je (osmi kvartal zaredom) zadržao vodeće mjesto u Poljskoj i Ukrajini s tržišnim udjelom od 29% (podatak za drugi kvartal 2020.) dok je u trećem kvartalu na ovim tržištima ostvario tržišni udio od 40%.

Huawei je treći, uz pad od 29 posto, a imaju i dalje solidan udio od 18 posto.

Apple je četvrti uz udio na tržištu od 10 posto, a imaju pad od 5 posto.

Oppo na petom mjestu imao još veći rast nego Xiaomi – čak 88 posto više pametnih telefona isporučili su u središnjoj i istočnoj Europi, u periodu od 1. srpnja do 30. rujna 2020. Ipak, njihov udio je 2 posto.

Isporuke u Europi

U Europi je, za razliku od tržišta središnje i istočne Europe, situacija nešto drugačija, ali Xiaomi je imao još veći rast.

blank

Samsung je prvi s rastom od 3 posto u odnosu na treći kvartal 2019. te imaju tržišni udio od 34 posto.

Apple i Xiaomi dijele drugo mjesto uz udio od 19 posto. Dakle, i Apple i Xiaomi imaju po 19 posto udjela. S tim da je Apple imao rast od 9 posto, a Xiaomi čak 91 posto.
s rastom od 9 posto,

Huawei je četvrti s udjelom od 14 posto te pad isporuka od 31 posto.

Oppo je, uz 3 posto udjela, peti s rastom od 396 posto (ne, nije greška, zaista imaju rast od 396 posto), pokazuju podaci agencije Canalys za treći kvartal 2020.