Zašto se ne biste čuli i vidjeli s 20 osoba, istovremeno, preko Vibera

blank

Viber je sredinom svibnja 2020. najavio grupne pozive za do 20 osoba, a od sada je ta funkcionalnost dostupna i u Hrvatskoj

Različiti su razlozi za korištenje video poziva s više osoba istovremeno: online poslovni sastanci, tečajevi, online edukacije ili komunikacija s učenicima tijekom ljetnih praznika, tijekom školske godine, online sportski treneri pa čak i učenje kuhanja.

U vrijeme držanja obavezne socijalne distance, Viber grupni video poziv savršen je i za druženje s prijateljima s kojima se ne možete vidjeti uživo. Ni posao ne mora trpjeti jer je uz opciju do 20 sudionika i bez vremenskog ograničenja poziva moguća i kvalitetna suradnja s kolegama s posla, kao i upravljanje timom dok ste na putovanju, odmoru ili samo radite od kuće. Grupni video pozivi na Viberu dostupni su i u Hrvatskoj.

blank

Nova funkcionalnost, koju je svojim korisnicima predstavio Rakuten Viber, nema vremensko ograničenje, a grupni video pozivi od sad su dostupni svim korisnicima Vibera širom svijeta. Viber grupe uvijek su na raspolaganju, nude visokokvalitetnu vezu uz nisko opterećenje prijenosa podataka, što omogućuje neometanu komunikaciju do 20 osoba istovremeno. Ova je usluga na istoj visokoj razini sigurnosti kao i sve druge vrste poziva u appu – Viber nema pristup podacima iz korisničkih poziva i brine da se sva komunikacija odvija u sigurnom okruženju s naglaskom na privatnost.

Kako pokrenuti grupni video poziv? Samo kliknite na novi “video” gumb dodan na vrh ekrana ili jednostavno dodajte još sudionika već postojećem video pozivu.

Pokretanjem grupnog video poziva, korisnik svoj video može prikazati svim sudionicima. Svaki sudionik tijekom poziva može bilo koju drugu osobu prikvačiti na svoj ekran kako bi mu se uvijek
prikazivao upravo njen video. Ukoliko želite, tijekom poziva možete isključiti svoj mikrofon ili kameru kao i vidjeti jesu li drugi sudionici isključili svoje.