Uskoro počinje EURO 2024, poslušajte novu himnu Vatrenih

blank
Foto: Pixabay

Nakon pobjede nad Sjevernom Makedonijom od 3:0 slijedi posljednja prijateljska utakmica s Portugalom, prije početka europskog nogometnog prvenstva

UEFA Euro 2024. održava se u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja kada će se održati finale u kojem ne znamo tko će sudjelovati, ali su poznati svi susreti u kojima će se sučeliti 24 nogometne reprezentacije iz Europe.

Odlučite li pratiti sve utakmice, nakon 36 utakmica po skupinama slijedi 8 utakmica osmine finala, četiri u četvrtfinalu te dvije u polufinalu i jedna finalna. Ukupno je to 51 utakmica, to je pravo nogometno binganje koje će potrajati minimalno 76,5 sati odnosno nešto više od tri dana gledanja lopte na terenu.

Prvenstvo otvaraju Njemačka i Škotska u petak 14. lipnja u 21 sat. Hrvatska će u skupini B u Berlinu odmjeriti snage sa Španjolskom u subotu 15. lipnja od 18 sati, s Albanijom u Hamburgu srijedu 19. lipnja od 15 sati te s Italijom u Leipzigu ponedjeljak 24. lipnja s početkom u 21 sat.

Sve se utakmice mogu gledati na HTV2 i HR2 (Hrvatska televizija drugi program i Hrvatski radio drugi program) te kroz aplikaciju HRTi (može se gledati na računalima te kroz mobilnu aplikaciju, besplatno unutar Republike Hrvatske).

Utakmice se igraju u Berlinu, Munchenu, Dortmundu, Stuttgartu, Gelsenkirchenu, Frankfurtu, Hamburgu, Düsseldorfu, Kölnu i Leipzigu. Na Euro 2024 sudjeluju Njemačka, Belgija, Francuska, Portugal, Španjolska, Engleska, Mađarska, Albanija, Danska, Turska, Rumunjska, Škotska, Austrija, Slovačka, Nizozemska, Srbija, Češka, Italija, Nizozemska, Hrvatska, Švicarska, Gruzija, Ukrajina i Poljska.

Hrvatski nogometni savez je predstavio novu himnu Vatrenih, a pjesmu Najbolja kad je najteže izvode Tiho Orlić i Opća opasnost: